Michael Jackson ville göra Harry Potter – nekades av J.K. Rowling

Michael Jackson ville göra Harry Potter – nekades av J.K. Rowling

Filmtopp
23 oktober 2022 kl. 20:10

Popstjärnan hade planer på en magisk musikal

En gång i tiden hade Michael Jackson tankar på en musikal på Harry Potter, men böckernas författare J.K. Rowling valde att inte släppa igenom hans förslag.

Harry Potter har med sina världsberömda böcker och filmer lagt grunden för en enorm franchise, som expanderats på många sätt och vis. Däribland med spinoffs, nöjesparker, leksaker och TV-spel. Det kunde till och med ha funnits en stor musikal formad av ingen mindre än Michael Jackson. "The King of Pop" ska ha slitit i J.K. Rowling i hopp om att få sätta upp en svängig show som utspelar sig innanför Hogwarts magiska portar, men författaren ville inte släppa igenom hans önskan.

Michael Jackson ville göra Harry Potter – nekades av J.K. Rowling
Emma Watson, Daniel Radcliffe och Rupert Grint i "Harry Potter och fången från Azkaban" (2004). Foto: Warner Bros.

Michael Jackson ville göra Harry Potter – nekades av J.K. Rowling

In intervju med Oprah Winfrey från 2015 som nu fått ny spridning, avslöjar J.K. Rowling att Michael Jackson en gång ville sätta sin prägel på Harry Potter. Detta genom att göra en musikal hämtad ur den magiska världen. Men den avlidne artistens pitch gick inte hem hos henne. Vidare berättar Rowling att hon genom åren tackat nej till många förslag på hur man kunnat expandera det älskade trollkarlsuniversumet. Vad gäller Michael Jacksons idéer på musikalen delar hon inte med sig av några detaljer.  

Året därpå satsades det istället på en pjäs, Harry Potter And The Cursed Child, som blev en stor succé. Manuset till den bygger på boken skriven av Rowling som ofta anses vara den åttonde delen i serien. I den följer vi Harrys och Ginnys son Albus som tillsammans med sin bäste vän Scorpius (son till Draco Malfoy) när nya mörka krafter med möjliga kopplingar till Voldemort uppdagar sig. Pjäsen sätts fortfarande upp årligen. Kanske kan vi komma att få se den filmatiseras när filmseriens stjärntrio är gammal nog att spela föräldrar.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL