Dagens SVT-tips: Oscarsnominerad dramabiografi med Audrey Tautou

Dagens SVT-tips: Oscarsnominerat drama om modeikon – med Audrey Tautou

Axel Diedrichs
04 november 2023 kl. 13:30

Ta chansen och se "Coco - Livet före Chanel"

I kväll visar SVT en film som bäst kan beskrivas som en dold pärla. Det rör sig om hyllade dramat "Coco - Livet före Chanel" med Audrey Tautou i huvudrollen.

Det är sedan gammalt att SVT visar bra film på sina TV-kanaler, och i kväll är inget undantag. På SVT1 visar de ett guldkorn i form av det biografiska dramat Coco - Livet före Chanel med en fantastisk Audrey Tatou i rollen som den ikoniske modeprofilen Coco Chanel. Filmen ger oss berättelsen om hennes livshistoria, från sitt barnhem på den franska landsbygden till Paris finaste societetskretsar.

Verkar dagens SVT-tips inte vara något för dig? Då kan vi rekommendera att du istället spanar in dagens TV4-tips med Peter Stormare i en av huvudrollerna. Föredrar du att titta på någon av strömtjänsterna kan du se våra tips på de bästa filmerna 2023.

Dagens SVT-tips: Oscarsnominerad dramabiografi med Audrey Tautou
Foto: Warner Bros. Pictures.

"Coco - Livet före Chanel" kom ut 2009 och ses tillbaka på som en av den franska filmstjärnan Audrey Tatous största filmer, mycket på grund av hennes starka prestation som kvinnan Gabrielle, som kom att bli kallad Coco. 

När Coco lämnar sitt barnhem börjar hon sjunga på en bar för att följa drömmen om att bli någon inom den stora underhållningsvärlden. Där träffar hon en rik man vid namn Balsan som öppnar dörrarna för henne. Snart hamnar hon i en kreativ bubbla som gör det möjligt för henne att förverkliga alla de olika sidor hon sitter på – från att sjunga på varietéteatrar och att sy kläder till att utmana samhällets normer för att så småningom bli en ikon.

"Coco - Livet före Chanel" visas på SVT1 klockan 22:45 i kväll, lördag. Om du missar sändningen kan du se här var den finns att streama.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL