Dagens TV-tips – Peter Stormare och Marie Richardson i romantisk komedi

Dagens TV4-tips: Peter Stormare och Marie Richardson i romantisk komedi

Axel Diedrichs
04 november 2023 kl. 13:11

Missa inte Tisdagsklubben i kväll

Undrar du vilken film du ska på TV i kväll? Då är svaret enkelt. Se romantiska komedin "Tisdagsklubben" med Peter Stormare och Marie Richardson på TV4.

Har du fått nog av halloween-skräcken som präglat film-och serievärlden de senaste veckorna? Då kan dagens TV4-tips vara något för dig. I kväll visar kanalen den svenska romantiska komedin Tisdagsklubben med de stora filmstjärnorna Marie Richardson och Peter Stormare i huvudrollerna. Filmen ger oss berättelsen om en kärleksrelation som växer fram under en matlagningskurs.

Dagens TV4-tips: Peter Stormare och Marie Richardson i romantisk komedi
Foto: SF Studios.

Missa inte Tisdagsklubben med Peter Stormare och Marie Richardson

Filmen som visas på TV4 i kväll hade premiär förra våren och fick fin respons av landets kritiker – läs Filmtopps recension av Tisdagsklubben här. Regisserad av Annika Appelin ger den oss berättelsen om nyligen separerade Karin (Marie Richardson) och hennes två vänner som, trötta på sina egna misslyckanden, bestämmer sig för att göra något nytt med sina liv.

Deras uppvaknande leder vännerna till en matlagningskurs som drivs av den notoriske kocken Henrik Moliner, spelad av Peter Stormare. Till en början ogillar Henrik och Karin varandra, men allt eftersom växer en förståelse för varandra och en vänskap fram. Kanske finns det ännu mer för dem att utforska?

I vår recension av filmen konstaterar vi att Tisdagsklubben, trots sitt ganska typiska upplägg, lyckas vara påhittig med en väldigt konventionell genre. För dig som älskar en riktigt bra rom-com, så är det därför vår varmaste rekommendation att du ser den. Filmen är klart en av de bättre av sitt slag som gjorts på svensk mark de senaste åren.

"Tisdagsklubben" visas på TV4 i kväll klockan 22:15. Du som missar den eller vill streama filmen på någon av tjänsterna kan se var den finns att få tag på här. Vidare kan du hitta andra bra filmtips här.

NÄSTA ARTIKEL