Då sänds Super Bowl 2024 – kanal, tider, artister, lag m.m.

Då sänds Super Bowl 2024 – kanal, tider, artister, lag m.m.

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 16 februari 2024 kl. 19:02 | Publicerad 09 februari 2024 kl. 15:02
ANNONS
ANNONS

Allt du behöver veta om Super Bowl LVIII

På söndag är det dags för den 58:e upplagan av Super Bowl, eller Super Bowl LVIII som den går under (eller bara Super Bowl 2024 om man vill hålla det enkelt). Här är allt du behöver veta om sportfesten.

Intresset för amerikansk fotboll är begränsat i Sverige, men det finns alltjämt en hängiven skara följare i landet och när det vankas Super Bowl är det faktiskt desto fler som är nyfikna på sportspektaklet. För ett spektakel är verkligen precis vad det är.

Super Bowl är inte bara den stora finalmatchen mellan säsongens två bästa NFL-lag, utan även ett jippo med ett stort fokus på sådant som den alltid så påkostade halvtidsshowen och de lika påkostade (kanske ännu mer) reklamerna som visas i samband med matchen.

Filmtopp har knåpat ihop en mindre guide för alla tv-älskare som planerar att bänka sig framför matchen i år. Super Bowl 2024 är den 58:e upplagan, vilket gör den officiella benämningen till Super Bowl LVIII.

Läs också: Fröken Snusks kaosartade rep inför Melodifestivalen – skrek och slog sig själv

Då sänds Super Bowl 2024 – kanal, tider, artister, lag m.m.

Super Bowl 2024: Datum, tider, lag, spelplats, artister

Då är Super Bowl 2024 – datum i USA och Sverige

Super Bowl LVIII går traditionsenligt av stapeln den andra söndagen i februari, vilket 2024 faller på datumet den 11 februari. På grund av tidsskillnaden spelas matchen i Sverige under natten till måndagen, den 12 februari. Avspark svensk tid är klockan 00.30.

San Francisco 49ers och Kansas City Chiefs möts i Super Bowl 2024

Lagen som möter varandra i Super Bowl LVIII är San Francisco 49ers och Kansas City Chiefs. De sistnämnda är regerande mästare medan 49ers senaste vann Super Bowl 1995.

Favoriter i Super Bowl

Oddsen på de två finallagen är jämnare än vad de brukar vara, men i nästan samtliga fall på bettingmarknaden hålls San Francisco 49ers som en knapp favorit före Kansas City Chiefs. Skulle 49ers vinna tangerar laget rekordet för antal Super Bowl-vinster. New England Patriots och Pittsburgh Steelers innehar just nu rekordet med sex vinster vardera.

Var spelas Super Bowl LVIII?

Super Bowl 2024 spelas i Las Vegas, Nevada, på Allegiant Stadium, som rymmer 65 000 människor. Det är första gången som staten Nevada arrangerar Super Bowl.

Då sänds Super Bowl 2024 – kanal, tider, artister, lag m.m.

Vilka sänder Super Bowl 2024 i Sverige?

För dig som vill se Super Bowl i Sverige är det TV12 som sänder matchen i linjär-tv, men du kan också streama den på TV4 Play. Du har även möjligheten att se matchen hos Dazn om du betalar för ett så kallat NFL Game Pass.

I studion för TV12 och TV4 Play hittar vi Lars Lindberg, Oscar Strauss, Carl-Johan Björk och Philip Minja. Kommentatorer under matchen är Oscar Strauss tillsammans med Peter Backe.

Super Bowl LVII: Sändningstider på TV4 Play och TV12

  • 23.30: Studio
  • 00.25: Matchsändning (avspark 00.30)
  • 03.35: Studio

De uppträder på Super Bowl 2024

Under Super Bowl 2024 är det artisten Usher som är det stora huvudnumret under matchens halvtidsvila. Usher är dock långt ifrån den enda artisten att medverka under festligheterna. Inför matchen kommer countrystjärnan Reba McEntire att sjunga USA:s nationalsång och innan avspark förväntas även Post Malone och Andra Day finnas med på varsitt hörn.

Länge var det tänkt att Tiësto skulle vara med som Super Bowls första match-DJ, men under veckan har han varit tvungen att kasta in handduken på grund av en familjeangelägenhet.

Vi räknar också med att det kommer att bli en hel del fokus på Taylor Swift. Inte för att hon kommer att uppträda, men för att världsstjärnan blivit en av sportens stora snackisar under säsongen, på grund av sitt förhållande med Kansas City Chiefs-profilen Travis Kelce.

Läs också: En sexscen har upptäckts i Harry Potter-filmerna

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL