Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Då har Agatha Christies Hjerson premiär. Foto: TV4/C More/Johan Paulin

Då har Agatha Christies Hjerson premiär

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 juni 2021

TV4- och C More-satsningen kommer i slutet av sommaren.

De svenska streamingjättarna fortsätter att satsa på originalproduktioner – nu meddelar TV4/C More i ett pressmeddelande att deras "Agatha Christies Hjerson" har premiär senare i sommar.

MER LÄSNING:

Den 16 augusti får TV4/C Mores nya storsatsning "Agatha Christies Hjerson" premiär på C More och därefter linjärt i TV4 den 24 augusti. "Agatha Christies Hjerson" är en modern, lekfull och spännande pusseldeckare med glimten i ögat. I huvudrollen som detektiven Sven Hjerson ser vi Johan Rheborg och hans parhäst Klara Sandberg spelas av Hanna Alström.

– Vi har haft väldigt roligt under inspelningarna och det har varit intressant att kliva in i Agatha Christies värld. Jag hoppas vi får visa upp en originell brottsutredare och ser verkligen fram emot att titta på resultatet, säger Johan Rheborg.

Aldrig tidigare har en spin-off karaktär från Agatha Christies litterära universum blivit tv-serie. Nu händer det för första gången i en produktion av BR•F i nära samarbete med Agatha Christie Ltd på uppdrag av TV4/C More. Agatha Christies Hjerson hyllades nyligen i Cannes där den tog hem det prestigefyllda MIP Dramas Coup de Coeur.

Inom Agatha Christies litterära universum finns karaktären Ariadne Oliver, en spänningsförfattare som enligt Agatha Christie har vissa likheter med henne själv. Ariadne har sin egen mästerdetektiv: nordbon Sven Hjerson. Han älskar rårivna grönsaker och vinterbad och är ett ess på att lösa mordmysterier. I rollen som Sven Hjerson ser vi ingen mindre än Johan Rheborg.

LÄS MER: Allt nytt på C More sommaren 2021

Agatha Christies Hjerson – det handlar den om:

Agatha Christies Hjerson kommer snart till TV4/C More
Foto: TV4/C More/Johan Paulin

Den före detta brottsutredaren Sven Hjerson har löst några av Sveriges svåraste brottsfall genom tiderna, men sedan några år har han dragit sig tillbaka och lever nu helt under radarn. Hans liv kantas av dagliga rutiner, vegansk kosthållning, dedikerat vinylsamlande och en helt oerhörd kärlek till skvaller.

Klara Sandberg är producent av reality-tv och lever tillsammans med sambon Niklas och dottern Olivia. Hennes karriär har stagnerat och hon söker något nytt – blev det inte mer av livet än så här? När hon lyckas sälja in ett programupplägg med Hjerson skulle det kunna lösa alla hennes problem. Problemet är bara att hon aldrig träffat Sven Hjerson…

I rollen som Klara Sandberg ser vi Hanna Alström, tidigare uppmärksammad och hyllad för sina insatser i filmer och tv-serier som: SameblodKingsman: The Secret ServiceTed – För kärlekens skull m fl.

Utöver Johan Rheborg och Hanna Alström i huvudrollerna för serien finns också en lång lista med andra stjärnor som medverkar i olika roller under seriens gång, bland andra David Fukamachi Regnfors, Alida Moberg, Peter Kanerva, Björn Andrésen, Evelyn Mok, Roshi Hoss, Peter Eggers, Livia Millhagen, Niklas Engdahl, Bengt Braskered, Sanna Sundqvist, Jonas Malmsjö, Shiham Surafa och Joel Spira.

Agatha Christies Hjerson utvecklas kring fyra klassiska whodunnit-mordfall och kommer sändas som fyra filmer om 4 x 88 minuter och som TV-serie om 8 x 44 minuter i augusti/september 2021. Agatha Christies Hjerson är utvecklad och skapad av Patrik Gyllström på BR•F och för manuset står Patrik Gyllström, Björn PaqualinJakob BeckmanMartin Luuk samt Aron Levander. För regi står Lisa James Larsson och Lisa Farzaneh.

"Agatha Christies Hjerson" har premiär på C More måndag 16 augusti, två nya avsnitt släpps per vecka. Premiär på TV4 tisdag 23 augusti med nya avsnitt tisdagar och onsdagar.

LÄS MER: Bästa filmerna på C More

NÄSTA ARTIKEL