Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Coppola hoppas inleda tradition med nya filmen

Coppola hoppas inleda tradition med nya filmen

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 februari 2022

"Folk kommer ägna femtio år åt att tänka ut vad jag vill säga"

Francis Ford Coppola närmar sig att göra sin episka science fiction-film "Megalopolis" som planerats under många års tid. I en ny intervju ger han oss spännande detaljer om projektet.

Det har länge skrivits om Gudfadern-regissörens science fiction-epos Megalopolis som planerats under flera decennier. Nu har filmen börjat röra på sig rejält och går snart in i produktion. Den gör det då med en rollista bestående av Oscar Isaac, James Caan, Zendaya, Cate Blanchett, Michelle Pfeiffer, Forest WhitakerJon Voight  och Jessica Lange

Megalopolis beskrivs som en kärleksberättelse om en kvinna, som måste välja vilken man hon ska vara lojal mot, hennes pappa eller älskare som båda står för väldigt olika filosofiska principer. Hennes far som uppfostrat henne ägnar sig åt en klassisk samhällssyn, Marcus Aurelius-synen. Den andra, som är älskaren, är faderns fiende och ägnar sig åt ett mycket mer progressivt tänk som uppmanar oss att hitta vad människan verkligen är, som är en upplyst, vänlig och glad art. Detta vill han göra genom att rita om New York till en utopi. 

Lägger in miljard i projektet

Det råder inga tvivel om att Megalopolis är ett stort passionsprojekt för Coppola. Den 82-årige regissören uppges vara beredd att lägga 120 miljoner dollar på filmens produktion för att den ska bli så bra som möjligt. 

I en intervju med The Film Stage förklarar Coppola varför han själv måste finansiera stora delar av filmen själv:

– Jag vet att ju mer personlig jag gör Megalopolis, desto svårare blir den att finansiera. Men desto längre kommer den att tjäna pengar eftersom folk kommer att ägna de kommande femtio åren åt att försöka tänka ut vad jag vill säga med den. 

Coppola berättar även att han hoppas att Megalopolis ska bli en årlig tradition för folk världen över: 

– På nyår, istället för att prata om det faktum att du kommer att ge upp kolhydrater, skulle jag vilja att den här frågan diskuteras, som är: Är det samhälle vi lever i det enda som är tillgängligt för oss? Och diskutera det. 

"Megalopolis" förväntas inleda sin inspelning senare i år.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL