Ulla Skoog i Renées Brygga: Humorn blev en överlevnadsstrategi

Ulla Skoog i Renées Brygga: "Humorn blev en överlevnadsstrategi"

  • C More
Sofie Landgren
22 februari 2023 kl. 06:02

"Vad ska grannarna tänka?"

En av veckans gäster i "Renées Brygga" 2023 är ingen mindre än humor-legenden Ulla Skoog, som bland annat öppnar upp om sin relation till familjen och hur humorn blev som en överlevnadsstrategi för henne.

Ulla Skoog i Renées Brygga: "Humorn blev en överlevnadsstrategi"
Ulla Skoog. Foto: TV4 / C More.

Ulla Skoog i Renées Brygga 2023

I somras besökte vår kanske mest folkkära humorlegend Ulla Skoog Renées Brygga tillsammans med sin vän Krister Henriksson och skådespelaren och komikern Hampus Nessvold. När Ulla anländer till bryggan förklarar hon att hon fortfarande inte kramar folk sedan pandemin, hon är livrädd för två saker och det är fästingar och Corona. Det dröjer inte länge innan Renée frågar om hur Ulla blir i nya, sociala sammanhang då hon fått intrycket av att Ulla är blyg.

– Det är mer dagsform det handlar om, nej jag är inte så blyg, men jag var blyg, men inte längre. Jag tycker mer om att observera än att synas och höras, svarar Ulla.

 Ulla Skoog i Renées Brygga 2023
Ulla Skoog och Hampus Nessvold. Foto: TV4 / C More.

"Jag tycker det är underbart, men står inte ut med det"

Vidare i programmet berättar Ulla att hon inte har mycket till familj, att hon mest tycker om att umgås med andras familjer. Enda sedan barnsben har hon smitit iväg för att umgås med andras familjer. Hon älskar att se hur de bor och hur deras gemenskap ser ut. Ulla har alltid haft en dröm av att bo jättestort och att det bara ska myllra av människor. Problemet är bara att hon vet att hon aldrig skulle klara av det, vilket lett till att Ulla bott i stora hus och lägenheter – helt själv. Det har bara varit drömmar som hon vet att hon inte skulle klara av.

– Jag tycker det är underbart, men står inte ut med det, summerar Ulla.

Humorn blev en överlevnadsstrategi

Ulla förstod tidigt i livet att hon var rolig och det blev som en typ av överlevnadsstrategi. Som barn var hon extremt blyg, osäker och hade dåligt självförtroende. Men, med hjälp av humor märkte hon att hon kunde komma undan med saker och få kompisar och killar lättare. Vidare kände Ulla att hon fick bekräftelse via sin humor.

Ullas dåliga självförtroende kom hemifrån, hon beskriver att hela hennes familj hade dåligt självförtroende. Ingen vågade göra något modigt på grund av det återkommande mantrat "vad ska grannarna tänka?", och det gjorde att Ulla inte hade en tanke på att kunna ha humor som ett yrke. Vändpunkten blev dock när Ulla fick en fröken som lade till drama under sina svensklektioner. Då upptäckte Ulla att hon vågade prata utan att rodna och stamma, att hon kunde ta plats när hon fick kliva in i en roll.

Missa inte när Ulla Skoog besöker "Renées Brygga" nu på onsdag kl 21.00 på TV4.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL