TV4 och C More gör serie om Knutbyfallet

Då kommer serien om Knutbyfallet med Alba August

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad 01 november 2021 kl. 15:11 | Publicerad 21 augusti 2021 kl. 14:08

TV4 baserar dramaserien på Jonas Bonniers roman.

Händelserna i Knutby 2004 skadade om Sverige och har inspirerat en rad serier, dokumentärer, böcker m.m. TV4 och C More har utvecklat en dramaserie om Knutbyfallet. Serien baseras på Jonas Bonniers roman "Knutby". Premiär för serien är 1 november.

TV4 och C More släpper snart en dramaserie baserad på händelserna i det omtalade Knutbyfallet. Serien regisseras av Goran Kapetanović (Kalifat) och bygger på Jonas Bonniers roman Knutby. Bland annat Alba August och Aliette Opheim återfinns på skådespelarlistan.

TV4 och C Mores senaste satsning inom drama har sin utgångspunkt i Knutbyfallet som skakade Sverige under 2004. Berättelsen skildrar perioden som föranledde ett mord och ett mordförsök inom en frikyrklig församling i samhället med samma namn.

EXTRA: Filmtopp har tjuvkikat på serien – här hittar du vår recension av Knutby!

Sex avsnitt planeras för en första säsong. Serien regisseras av Goran Kapetanović och det blir hans första svenska produktion sedan succéserien Kalifat.

– Jag vill berätta en historia om utsatthet, maktspel och radikalisering och om hur behovet av tillhörighet och kärlek kan utnyttjas. Jag hoppas kunna skapa ett fönster in till det mörker som fanns i Knutby och göra det obegripliga lite mer begripligt – och genom det säga något om den tid vi lever i idag, säger Goran Kapetanović.

Serien utvecklas av TV4, C More och B-Reel och inspelningen drogs igång tidigare i sommar.

– Vi är otroligt tacksamma för att få möjligheten att förmedla en sådan omskakande och viktig berättelse som denna med den nivån av kreatörer och skådespelare som är ombord. Goran är en av de absolut starkast lysande stjärnorna inom berättande just nu och jag är övertygad om att han kommer göra det här materialet rättvisa, säger Josefine Tengblad, dramachef för TV4 och C More.

MER LÄSNING:

Recension: Knutby: I blind tro

NÄSTA ARTIKEL