Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
TV4-chefens monsterlön kritiseras hårt

TV4-chefens monsterlön kritiseras hårt

  • C More
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
23 december 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
23 december 2021

Olof Lundh kritiserar TV4:s vd.

TV4 Medias sportjournalist Olof Lundh kritiserar Casten Almqvist, vd på TV4, för att ha fått en löneökning med 88,8 procent under 2020. Detta när övriga anställda fått en gemensam pott på 2,9 att dela på i lönehöjning.

Tidigare i veckan rapporterade Dagens Media vilka som är mediebranschens högst betalda chefer. Detta uppmärksammades av bl.a. Olof Lundh, fotbollsjournalist anställd av TV4 Media, som öppet valt att kritisera TV4:s vd på Twitter.

– Givet att 88,8 procent upp [i lön] sticker i ögonen när 2021 inleddes med sparpaket och en del fick sluta, skriver Lundh.

I sina tweets vittnar Lundh om en intern retorik om att man inte nått samma vinstnivåer som 2019 och en ökad press på de anställda att prestera både snabbare och bättre. Samtidigt har TV4:s vd Casten Almqvist fått en löneökning med 88,8 procent, upp till en årslön på 15,9 miljoner 2022.

De anställda ska däremot ha fått en gemensam pott på 2,9 procent att dela. Dessutom ska löner ha frysts i början av pandemin och under 2021 fick anställda gå och sparpaket inrättades av TV4.

– Som anställda på TV4 Media har vi hört mycket om hur vi inte nått till vinstnivåerna från 2019 och att vi måste göra mer, snabbare och bättre, skriver Lundh i en av sina tweets.

Lundh visar dock viss förståelse för sin vd:s lönehöjning också och påpekar att det sannolikt har att göra med Telias köp av Bonnier Broadcasting, men att storleken på den får honom att hoppa till.

Läs resten av tråden på Twitter.

LÄS OCKSÅ:

NÄSTA ARTIKEL