Storbonden får gåtfulla svar av spåkulan i Farmen 2023: Regn är framför er

Storbonden får gåtfulla svar av spåkulan i Farmen 2023: "Regn är framför er"

  • C More
08 mars 2023 kl. 08:03

Spåkulan: "I nästa ting ska icke förloraren hemåt fara, blott mista alla sina amuletter bara”

Det börjar dra ihop sig och det märks på deltagarna, alla läser noggrant igenom bondepraktikan och gör allt för att säkra en finalplats.

OBS! Artikeln beskriver händelserna i avsnittet som sänds den 8 mars.

Farmarna går till åkern
Foto: TV4 / C More

Farmarna startade dagen med att läsa igenom bondepraktikan, som så många gånger förut. Asiatou Touray sa att Nebil Davidsson antagligen kunde bondepraktikan bäst. Sebastian Västerlund trodde sig däremot vara mest kunnig. Efter frukosten begav sig farmarna till potatisåkern för att rensa den på sten – ett arbete som många av dem underskattade arbetsbördan av. 

– Jag trodde att stenarna redan var uppe på ytan och att vi bara skulle plocka dem och kasta i en hög. Jag visste inte att vi skulle behöva gräva så djupt och använda alla krafter vi har, sa Asiatou.

Sandra Öder
Foto: TV4 / C More

Tjejerna ligger risigt till

Tora Brandström pratade med Sebastian om det kommande förstakämpevalet och kom de fram till att valet står mellan tjejerna. Tora berättade att hon och Asiatou hade bestämt att om någon av dem blir valda som förstakämpe så tar de med sig Sandra Öder till tinget. Tora hoppas på att Asiatou blir vald så att hon själv slipper tinget men också för att Asiatou inte varit i ett ting tidigare. 

Senare på bryggan diskuterade tjejerna om sina teorier inför förstakämpevalet. Asiatou hade en teori om att Nebil kommer välja Sebastian till förstakämpe för att förhoppningsvis slippa möta honom i styrka i finalen. En teori som Tora och Sandra delade. 

– Jag och Nebba är jättetajta och om han väljer någon av er (Asiatou och Tora) då vet han att jag riskerar att åka ut. Men oss tre kommer han möta i kunskap, Sebbe kommer han möta i styrka, men jag tror tyvärr inte att han tänker som du, Asi. Han tänker mer “vän”, så han kommer aldrig välja Sebbe även fast det hade varit hans bästa val för att komma till vinst, sa Sandra.

Nebil Davidsson och spåkulan
Foto: TV4 / C More

Telefonsamtalet och spåkulan

Efter gårdagens auktion lyckades Sebastian köpa sig ett samtal hem. Han ringde hem till pappa Bengt. Han beskrev att det kändes lustigt att ringa hem men att det var väldigt roligt. När Sebastian berättade för sin pappa att han är ett av de största hoten på farmen sa hans pappa nöjt “ja, det förstår jag”.

Nebil fick ta del av spåkulans kunskaper i tre smått gåtfulla rim. Den första löd “i nästa ting ska icke förloraren hemåt fara, blott mista alla sina amuletter bara”. Vilket är bra att veta för Nebil som ska välja förstakämpe. Han fick därefter höra att “dina kära hör från hemmet din längtans rop, håll dig kvar en vecka så får ni skåla ihop, vilket inte var lika tydligt. Menar spåkulan familjen eller kanske killarna som befinner sig på torpet? Slutligen fick Nebil veta att “en skur med regn är framför er men i morgon solen mot er ler”.

"Nebbe" och "Sebbe" i storbondestugan
Foto: TV4 / C More

Det får stanna mellan oss

Efter att Nebil fått ta del av spåkulans profetior höll han dem för sig själv. Till gruppen sa han att spåkulan hade bekräftat tjejernas rädslor om att det spökar på farmen vilket skrämde upp Asiatou. Tillbaka i storbondestugan berättade Nebil för Sebastian om det han egentligen hade fått veta. De kom överens om att sanningen stannar dem emellan. 

– Mitt tankesätt på att välja kämpe, med det här som jag fick till mig om att ingen åker hem vid tinget utan förlorar bara sina amuletter, så blir det detsamma som jag har planerat sedan innan, förklarade Nebil.

I morgon "spökar" det i huset, det vill du inte missa! "Farmen" 2023 kan du se på TV4, TV4 Play och C More.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL