Budkamp i Farmen 2023: Ville verkligen ha spåkulan

Budkamp i "Farmen" 2023: "Ville verkligen ha spåkulan"

  • C More
Uppdaterad kl. 13:03 | Publicerad 07 mars 2023 kl. 06:03

Arbete, hästridning och auktion summerar tisdagens avsnitt

Efter söndagens kaosartade avsnitt av "Farmen" 2023 fick vi i dag ta del av ett lugnare avsnitt. Farmarna jobbar på under ledning av storbonden och senare åkte de på en småländsk auktion.

Budkamp i "Farmen" 2023: "Ville verkligen ha spåkulan"
Foto: TV4 / C More

Storbonden Nebil “Nebba” Davidsson beskriver sin ledarstil som avslappnad där han lägger stor vikt på att motivera gruppen, vilket många uppskattar. Sandra Öder, som tillsammans med Asiatou Touray jobbar med att göra en kudde med fjädrar från den slaktade kalkonen och övriga hushållsuppgifter, hoppas att hon kan ta till sig av Nebils ledarstil.

– Jag kommer ta mycket från Nebbas ledarstil med mig tillbaka till det civila mörkret när Farmen är slut. Det här att han lyssnar på sitt gäng och finns till, finns närvarande, bryr sig. Det är det som är min svaga punkt i livet, att jag oftast inte bryr mig så mycket om andra människor, sa Sandra.

Sebastian Västerlund rider på farmens häst
Foto: TV4 / C More

Sebastian hade lovat att inte rida

Sebastian Västerlund förklarade att han hade lovat sig själv att inte sätta sig på en häst inne på Farmen 2023 men i dag utmanade han sig själv. Vid sin sida hade han Nebil som försökte vägleda.

– Jag är rädd för hästar. Jag är fruktansvärt höjdrädd. De sakerna i kombination med att det rör på sig – nej nej nej, sa Sebastian som försökte samla mod till sig.

Sebastian lyckades, något osmidigt, ta sig upp på hästryggen, och hästen började vandra framåt till ryttarens fasa. Nebil fick gå in i pappa-rollen när han försökte lugna en skräckslagen Sebastian som försökte få hästen att stanna, vända om och sakta ner på samma gång. När Sebastian väl hoppade ner från hästen kände han sig glad och stolt som vågade möta sin rädsla.

Wincent håller i auktion
Foto: TV4 / C More

Budkamp i Farmen under "småländsk auktion"

I förra avsnittet utlovade Wincent en auktion och nu blev det dags för farmarna att klä upp sig och samla ihop sina slantar. Vid auktionen blev första utropet en madrass som ingen av deltagarna nappade på. Nebil uttryckte att farmarna har varit i småland så pass länge att de har börjat bete sig som smålänningar och att “man blir som man bor”. 

– Vi blev snåla smålänningar. Men jag brukar säga: “ekonomiska”, förklarade Nebil.

Några utrop som gick hem hos deltagarna var godis, pilsner och pilsnerkorv, “en äkta småländsk” kebabpizza, ett telefonsamtal hem och en nyhetstidning. Därefter utropades en spåkula som Wincent sa kunde besvara en fråga om framtiden på Farmen 2023. Nebil, som startade auktionen med 8 ören, budade på spåkulan och fick den för ett öre. Slutligen utropades en prinsessbakelse som även den köptes av Nebil, som budade över Tora med 3 öre.

Nebils spåkula
Foto: TV4 / C More

"Ville verkligen ha spåkulan"

Sebastian och Nebil delade på godiset och prinsessbakelsen och diskuterade hur man på bästa sätt skulle nyttja spåkulans makt. Sebastian tyckte att man i morgon borde fråga om “vad som komma skall” och nästa veckas spelupplägg. 

– Något som jag verkligen ville ha på auktionsbordet var spåkulan men när Nebba la ett bud på den tänkte jag att “det är synd att trissa upp priset”. Nebba och jag delar ju hus, vi har en pakt tillsammans och vi hänger dygnet runt så jag tänkte att jag nog får reda på vad spåkulan säger ändå, sa Sebastian.

Du följer "Farmen" 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL