Efter galna avsnittet – han är ny storbonde i Farmen 2023: “Jag är stolt”

Efter galna avsnittet – han är ny storbonde i Farmen 2023: “Jag är stolt”

  • C More
06 mars 2023 kl. 07:03

Asiatou Touray känner sig exkluderad av gruppen

Nebil blir vald till storbonde och Asiatou känner sig exkluderad av gruppen efter ett uttalande av Viktor. Wincent delar ut veckans uppdrag och visar farmarna hur man slaktar en kalkon.

Nebil blir storbonde i Farmen 2023: “Jag är stolt”
Foto: TV4 / C More

Tomt utan Artin, Christoffer och Viktor

Under frukosten uttryckte farmarna hur tomt huset är utan killarna, som slogs ut i förra tinget. Tora Brandström tyckte att det kändes ovant att inte mötas av Viktor Bergström vid spisen där han brukade göra i ordning gruppens frukost. Hon säger också att hon och Viktor hade kommit varandra nära och att hon trivdes i hans sällskap. Sebastian Västerlund trodde däremot inte att Toras känslor var besvarade.

– Hon tror att de har klickat och haft en väldigt fin relation men Viktor spelar på hennes känslor, som han har gjort på alla tjejer. Det är bara att hon inte fattat det än, sa Sebastian.

Asiatou Touray kände sig nere på morgonen efter tinget. Hon förklarar att det var mycket känslor under gårdagen men också att hon tagit illa vid sig. Viktor hade vid sitt avsked uttryckt att Tora, Nebil, Sandra och Sebastian skulle hålla ihop och hade därmed exkluderat henne.

– Jag känner mig inte som en del i gruppen, berättade Asiatou.

Nebil Davidsson blir storbonde
Foto: TV4 / C More

Nebil är ny storbonde i Farmen 2023

Farmarna spekulerade i att det fanns en stor möjlighet att Asiatou eller Tora skulle utses till storbonde av Christoffer, som var den sista att åka ut under förra veckans omtumlande ting. I Christoffers brev ger en var och en av farmarna ett personligt meddelande. Han avslutade brevet med att ge Nebil Davidsson rollen som storbonde. Nebils plats i finalveckan blev därför säkrad och Nebil blev väldigt rörd och stolt över att ha kommit så långt.

– Jag är stolt över att jag kommer kunna göra mina barn väldigt stolta för det var det här de ville från början, sa Nebil.

Nebil blir storbonde i Farmen 2023: “Jag är stolt”
Foto: TV4 / C More

Veckans uppdrag och kalkonslakt

Den här veckan berättade Wincent för Nebil att farmarna ska rensa trädgården samt göra tre olika inläggningar av trädgårdens grödor, plocka resten av potatisen och därefter ta bort stenar från åkern. Farmarna ska även byta ut dåliga plankor på bryggor, stigar och broar. Utöver inläggningar ska farmarna även göra senap och “smålands godaste potatisgratäng”. 

Wincent hade en sak till som skulle göras direkt och det var att slakta kalkontuppen. Nebil samlade deltagarna och hämtade kalkonen. Asiatou, som först kände sig glad över slakten, uttryckte att hon fick dåligt samvete när hon fick ögonkontakt med djuret.

– Jag kollade inte när Wincent slaktade, jag kollade när kalkonen var död för jag fick jättemycket skuldkänslor när han skulle hugga den, sa Asiatou.

Innan Wincent åkte iväg berättade han att deltagarna skulle leta reda på sina slantar inför imorgon, för då blir det auktion.

“Farmen 2023" ser du på TV4, TV4 Play och C More.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL