Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Solsidan säsong 8 – detta vet vi

Solsidan säsong 8 – detta vet vi

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 november 2021

Kommer Solsidan att komma tillbaka med en säsong 8?

Få svenska serier har gjort ett lika stort avtryck det senaste decenniet som "Solsidan". I säsong efter säsong har serien lyckats sätta fingret på tillkortakommanden som många av oss kan känna igen sig i och samtidigt lockat till skratt. Det leder givetvis till frågan om "Solsidan" kommer att göra det även med en åttonde säsong?

Den sjunde säsongen av Solsidan hade premiär i mitten av oktober, och med så många år på nacken har humorserien på TV4 utvecklats till en folkkär långkörare. Att serien blivit så populär handlar till stor del om att den lyckats nå ut till en publik som sträcker sig över flera generationer och att den så effektfullt lyckas fånga samtidens i-landsproblem på ett roligt sätt.

I säsong 7 fortsätter seriens par att bli triggade av både det ena och det andra, vilket ständigt ger bränsle till livskriser i olika storlekar. Alex och Anna står exempelvis återigen inför en skilsmässa, Mickan försöker bli influencer till följd av en ålderskris och självaste Ove Sundberg – snålheten förkroppsligad – blir plötsligt generös.

Totalt består den sjunde säsongen av tio stycken avsnitt – men hur blir det egentligen när vi betat av alla dem? Kommer det att komma en säsong 8 av Solsidan?

LÄS OCKSÅ: Recension: Solsidan (säsong 7)

När kommer säsong 8 av Solsidan?

Hoppas du på Solsidan säsong 8, så gör du helt rätt! En beställning av en åttonde säsong placerades av TV4 redan under 2018, i samband med att säsong 6 och säsong 7 beställdes. Det har visserligen varit väldigt tyst om en åttonde säsong sedan dess, men om ingenting oväntat händer kan vi räkna med fler avsnitt framöver.

Med tanke på att Solsidan är en av Sveriges mest framgångsrika serier någonsin lär det dessutom krävas mycket för att TV4 ska avsluta sin succé.

Något exakt datum för säsong 8 finns ännu inte, men dessvärre ser det ut att dröja ett ganska bra tag innan vi får ta del av den säsongen. Mellan de två senaste säsongerna dröjde det ganska exakt två år, och vid beställningen av säsong 6–8 var det åtminstone tänkt att det skulle gå lika lång tid mellan den sjunde och åttonde säsongen.

Står den planen fast kan vi med andra ord vänta oss en ny säsong av Solsidan först under 2023, och då troligast under hösten.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

LÄS OCKSÅ: De bästa svenska serierna 2021

NÄSTA ARTIKEL