Snart släpps höstens komediserie Handen på hjärtat på C More

Snart släpps höstens komediserie Handen på hjärtat på C More

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad kl. 15:02 | Publicerad 28 oktober 2022 kl. 14:39

Ny svensk romcom när Sara Shirpey gör sin första huvudroll

Senare i november är det premiär för nya serien "Handen på hjärtat" på C More. En komedi med skådespelare som Sara Shirpey, Sanna Sundqvist och Björn Kjellman.

Efter Nattryttarna som har premiär på måndag är Handen på hjärtat nästa stora originalserie på C More. I sin första huvudroll ses Sara Shirpey som parterapeuten Ava som har en övernaturlig förmåga. Bara genom att lägga handen på någons hjärta kan hon se avgörande ögonblick ur dennes framtida kärleksliv. Ett hemligt vapen som gjort henne framgångsrik i sitt arbete men som fått henne att helt tappa tron på lycklig kärlek för egen del. Tills hon en dag får en vision som omkullkastar allt.

Handen på hjärtat
Hannes Fohlin och Sara Shirpey är med i "Handen på hjärtat". Foto: Magnus Ragnvid/C More.

 

– Det har varit roligt och utmanande att få gestalta Ava! En person med övernaturlig kraft i en mysig och kul, men också svårnavigerad genre som jag gör för första gången. Det gällde att ta ner det i vardagen och hitta det mänskliga och relaterbara, säger Sara Shirpey, som också är nominerad till "Zalando Rising Star" på Stockholms filmfestival.

Handen på hjärtat är en klassisk romcom med en twist. Handlingen utspelar sig i ett nutida Stockholm där Ava (Sara Shirpey) driver en privat terapimottagning tillsammans med två andra psykologer, den egensinniga Markus (Christer Fant) och bästa vännen Mikaela (Sanna Sundqvist) som just nu är föräldraledig. Ava och Markus försöker hitta en lämplig hyresgäst som ska ta över Mikaelas rum under föräldraledigheten. Snart flyttar John (Hannes Fohlin) in och ingenting blir sig likt.

Handen på hjärtat
Christer Fant spelar egensinniga Markus. Foto: Magnus Ragnvid/C More.

"Handen på hjärtat är det bästa jag sett i genren"

Ava har en övernaturlig förmåga. Bara genom att lägga handen på någons hjärta kan hon se ögonblick ur dennes framtida kärleksliv – visioner som visar allt från otrohet till lyckliga slut. Hon använder sin förmåga flitigt i sitt arbete och den har gjort henne till en av de främsta inom sitt skrå som parterapeut. I Avas privatliv har kraften dock inte gjort lika stor succé. Efter att ha sett allt för många visioner där hon själv sårat eller blivit sårad har den fått henne att helt tappa tron på lycklig kärlek för egen del. Ava är inte förhållandetypen helt enkelt. En tillvaro som hon trivs bra med – tills hon plötsligt ser sig själv vid altaret i en av sina syner.

– Sara Shirpey är redan etablerad men visar i Handen på hjärtat att hon är vår nästa stora stjärna. Det finns nästan inga bra svenska romcoms och även om denna serie är en hybrid, så är den det bästa jag sett i genren. Stor eloge till manus, regi, skådespelare och övriga i teamet, säger Piodor Gustafsson, dramadirektör på TV4 och C More.

Sanna Sundqvist
Sanna Sundqvist är klar för "Handen på hjärtat". Foto: Magnus Ragnvid/C More.

I övriga roller ses bland andra, Björn Kjellman, Klara Zimmergren, Marall Nasiri, Eric Stern, Tova Magnusson och Jonatan Rodriguez.

För manus och regi står Lina Åström som bland annat skrivit manus till ungdomsserierna Ligga – konsten att komma över sitt ex och Sjukt oklar.

"Handen på hjärtat" har premiär 23 november på C More och består av sex avsnitt. Två avsnitt släpps per vecka.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL