Bäckström säsong 2

Premiär för Bäckström säsong 2

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad kl. 17:02 | Publicerad 28 februari 2022 kl. 12:02
ANNONS
ANNONS

Mästerdetektiven återvänder med ett nytt fall

Den populära kriminalserien är nu tillbaka med nya avsnitt. I "Bäckström" säsong 2 dras titelpersonen ner i en värld av lögner och hägrande rikedom.

Den självgode och inte allt för sympatiske mästerdetektiven Evert Bäckström (Kjell Bergqvist) får tillsammans med sin kollega Ankan Carlsson (Agnes Lindström Bolmgren) ta sig an ett fall där Bäckströms ärkerival hittas mördad under mystiska omständigheter. Fallet, som blir väldigt personligt för Bäckström, drar snart in honom i en värld av lögner och hägrande rikedom i form av en mytomspunnen speldosa i guld. Plötsligt står hans eget liv på spel.

– Det är kul som fan att träffa Bäckström igen! Han är lika dryg och otrevlig som vanligt och kör sitt eget race. Inte ovanligt att han tar sig de friheter han tycker gynnar honom själv bäst för tillfället. Stjäl från kaffekassan om det behövs och ljuger mer än gärna! Men det kostar att ligga på topp och kanske vaknar han en morgon med lång näsa, säger Kjell Bergqvist om den nya säsongen.

Evert Bäckström spelas liksom förra säsongen av Kjell Bergqvist och vid sin sida har han den smarta och tuffa, men allt mer misstänksamma, kollegan Ankan Carlsson (Agnes Lindström Bolmgren). De har fortsatt hjälp av den klurige grannpojken Edvin (Elvis Stegmar), men Ankans mamma (Helena Bergström) gör snart Ankans liv än mer rörigt.

– Andra säsongen har en högre angelägenhetsgrad eftersom en mördare går lös, vilket alltid är ”kul”.  Det berättas mer om Ankans relationer och vem hon är som privatperson. Vi får lära känna Ankans mamma som spelas av underbara Helena Bergström. Vi jobbade ihop på Tårtgeneralen och blev så glad när jag fick höra att hon skulle spela min mamma, säger Agnes Lindström Bolmgren.

Baseras på Leif GW Perssons "Pinocchios näsa"

Bäckström säsong 2
Foto: Yellowbird/C More/TV4

Bäckström säsong 2 är fritt baserad på Leif GW Perssons roman, Den sanna historien om Pinocchios näsa och handlar om kändisadvokaten Tomas Eriksson, tillika Bäckströms ärkefiende och rival i TV-programmet Spaning, som under mystiska omständigheter hittas mördad i sitt hem. Bäckström tar sig an det högprofilerade fallet med dubbla känslor. Han njuter av hetluften och strålkastarljuset, men ju mer han gräver sig in i Eriksson hemliga liv, desto mer inser han till sin fasa hur lika dom är – framgångsrika, giriga, korrupta och ensamma.

Mordplatsen är full av motsägelsefulla spår som öppnar för en myriad av olika händelseförlopp och gärningspersoner. Fallet utvecklas till att bli det svåraste Bäckström tagit sig an. Han upptäcker att motivet till mordet tycks kretsa kring en mytomspunnen speldosa i guld föreställande Pinocchio. Den är tillverkad av Fabergé, värd 300 miljoner kronor och dess väg genom seklerna är kantad av ond bråd död, vilket inte hindrar Bäckström från att i hemlighet själv försöka lägga vantarna på den. Precis som Eriksson tycks ha gjort. Girigheten leder ut Bäckström i allt farligare vatten i en värld där alla visar sig ljuga värre än Pinocchio själv. Vem kan han lita på när hans eget liv plötsligt står på spel?

Till denna säsong ansluter bland andra Marcus Vögeli, Malin Crepin, Peder Falk, Michael Segerström och Adja Krook. Flera av skådespelarna från första säsongen återvänder, däribland Helen Sjöholm, Pekka Strang, Jens Hultén, Filip Berg, Peshang Rad, Rolf Lydahl, Malgorzata Pieczynska, Anders Mossling och Victoria Dyrstad.

MER LÄSNING:

Streamingtjänsten har nu släppt den nya säsongens två första avsnitt. Resterande sex avsnitt kommer att släppas veckovis på måndagar. Serien börjar sändas på TV4 den 8:e mars.

Missa inte Filmtopps roliga intervju med Kjell Bergqvist där han svarar på fansens frågor:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL