Då har Kapningen premiär – allt om uppföljaren till Sthlm Rekviem

Se trailern till Kapningen – C Mores uppföljare till Sthlm Rekviem

  • C More
Filmtopp
23 januari 2023 kl. 17:01

Intensiva thrillern snart här

Den 6 februari är det premiär för nya serien "Kapningen", som är en fristående uppföljare till Sthlm "Rekviem". Nu kan du se en första trailer.

I Kapningen återser vi karaktärerna Fredrika Bergman (Liv Mjönes) och Alex Recht (Jonas Karlsson) som flera år efter händelserna i Sthlm Rekviem nu återförenas på grund av en flygplanskapning där motivet är långt mer komplext och personligt än de kunnat föreställa sig. Nu får vi ta 

Piodor Gustafsson, som är nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More samt exekutiv producent för Kapningen, beskriver serien som en gastkramande dramathriller med oväntade vändningar och starka känslor. 

Se trailern till nya serien Kapningen här:

Mer om serien Kapningen

Kapningen är baserad på bokserien om Fredrika Bergman. Ett flygplan på väg från Stockholm till San Fransisco visar sig kapat när ett meddelande dyker upp i cockpit – planet kommer att sprängas om inte två krav uppfylls. De okända kaparna kräver att en professor från Libanon som sitter i häktet i Stockholm ska friges, samt att hemliga dokument rörande en operation omedelbart offe4ntliggörs. Fredrika Bergman (Liv Mjönes), som arbetar på Justitiedepartementet, återförenas med den legendariske kommissarien Alex Recht (Jonas Karlsson) för att tillsammans med SÄPO-agenten Eden Lundell (Ana Gil de Melo Nascimento) lösa kapningen. Samtidigt som tiden rinner ifrån dem i jakten på kaparna uppdagas en historia och ett motiv långt mer komplext och personligt än de kunnat föreställa sig.

I övriga roller ses bland andra Tsahi Halevi (Fauda), Gustaf HammarstenRita Hjelm, Zardasht Rad,  Peshang Rad,  Peter Carlberg,  Görel Crona,  Klas Wiljergård,  Staffan Kihlbom Thor, Filip BergDavid Fukamachi RegnforsHannes Fohlin och Lena Carlsson.

Kapningen som består av sex avsnitt har premiär på C More den 6 februari 2023. Därefter den 20 februari 2023 på TV4 och TV4 Play.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL