Obehagliga scener i Robinson – deltagare äter giftig rot

Obehagliga scener i Robinson – deltagare äter giftig rot

  • C More
05 april 2023 kl. 07:04

Vårdpersonal kallas in

Det blir obehagligt i dagens avsnitt av "Robinson" 2023 när Dennis Johansson från Lag Syd blir behandlad av vårdpersonal efter att ha ätit en giftig rot.

OBS! Artikeln beskriver händelser ur det senaste avsnittet av "Robinson" 2023.

Praktikanterna har kommit sina nya lag närmare. Amanda Eliasson från Lag Syd har kommit särskilt nära Erik Wahrolén i Lag Nord. Erik känner att den nya energin han får från Amanda ger tillbaka suget han har saknat en tid under Robinson

Den andra praktikanten från Lag Syd har det dock inte lika bra. Christopher Da Silva låg nämligen vaken och kände sig sjuk under den första natten hos Lag Nord. Det blev så illa att han övervägde att åka hem. Men Camilla Salen Sjögren och Pernilla Blocks mammainstinkter gick då igång och de båda gick och pratade med Christopher på morgonen. Detta gjorde att Christopher kände sig trygg och bättre och att han kan komma ut med att han inte vill stanna i Lag Nord i slutet av praktikveckan. 

Obehagliga scener i Robinson – deltagare äter giftig rot
Christopher Da Silva, Pernilla Block, Camilla Salen Sjögren. Foto: TV4. 

– Jag känner att jag har fått en väldigt bra relation med Pernilla, så jag ska nog bara köra med öppna kort, säger Christopher.

Fabian Turkaij från Lag Nord följer med Marcus Edensky, Lag Syd, när han ska leta efter mat. Marcus får syn på en tarorot, något han är säker på är ätbart då han odlar rötterna ofta hemma. Fabian som inte vet mycket själv om vildmarken är väldigt imponerad av Marcus kunskap.

Roten var dock inte det de trodde...

Obehagliga scener i Robinson – deltagare äter giftig rot
Dennis Johansson. Foto: TV4.

Obehagliga scener i Robinson när deltagaren Dennis Johansson äter giftig rot

Roten är liten men de tar med den tillbaka till lägret ändå. Väl i lägret lagas roten till för hela laget att ätas. Dennis Johansson blir den första att testa roten, och snart märker hela Lag Syd när hans tunga helt plötsligt sväller och hänger ur munnen på honom.

Det visar sig att det finns olika slags tarorötter, och vissa är giftiga att äta. Trots Dennis snabba återhämtning efter att ha blivit tillsedd av vårdpersonal känner sig Marcus ansvarig för att ha tagit med roten. Men alla i Lag Syd försäkrar honom att ingen lägger skulden på honom.

Det är inte bara viktigt att hitta mat utan att veta vad man äter också. Förhoppningsvis mår alla deltagare bättre i nästa avsnitt av Robinson 2023.

Du följer “Robinson” 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL