Lag Nord spricker i Robinson 2023: "Ett sjunkande skepp"

Lag Nord spricker i Robinson 2023: "Ett sjunkande skepp"

Axel Diedrichs
Uppdaterad 31 mars 2023 kl. 07:06 | Publicerad 28 mars 2023 kl. 20:00

Efter dagens tävling börjar Lag Nord gå isär

Kräftgången fortsätter för Lag Nord i "Robinson" 2023. Efter nytt nederlag mot Lag Syd beskrivs de som "ett sjunkande skepp".

SPOILER-ALERT: Artikeln innehåller händelsen från måndagens avsnitt av Robinson 2023 (28:e mars). Läs inte vidare om du ännu inte sett avsnittet.

Robinson 2023 – sprickor i Lag Nord: "Ett sjunkande skepp"
Foto: TV4.

Inför måndagens pristävling är Lag Nord – som den här säsongen består av äldre medlemmar än i Syd – laddade för revansch efter att ha förlorat tre av fyra möjliga tävlingar. Deras utnämnda lagkapten och coach Erik Wahrolén ställer sig optimistisk och laddad inför utmaningen, men väl i stundens hetta går luften snabbt ur honom och resten av gänget. Detta när laget fastnar i tävlingens andra moment där en stor kula ska grävas upp ur sanden. Lag Syd kan då enkelt vinna tävlingen och ta hem priset som är en toalett och ris.

En grupp som går isär

Efter debaclet samlas Lag Nord för att diskutera saken, och det märks att deras syn på varför det gick dåligt skiljer sig åt en hel del. Medan Anna Stomsi, som grävde i sanden efter kulan tillsammans med Camilla Widing, hävdar att gruppen är för stressad och kaotisk, och att man därtill haft fel personer på fel moment, antyder Peter Andersson att det var dåligt utfört i grävningen av kulan. Med blicken spänd på Anna är det då underförstått att det är henne som han anser ha presterat undermåligt. 

– Millan [Camilla] har ett pannben. Hon vill vinna och tog i av glatta livet. Jag tror inte Anna har just det. Hon har inte tävlingsinstinkten. Det ska vara lugnt och fint, så är hon nöjd, säger Peter Andersson till tittarna.

Vidare går lagkaptenen Erik emot Annas poäng om att de skulle ha placerat andra personer i momentet med kulan: 

– Vi hade redan haft möten om våra lagstyrkor och det är därifrån som placeringen kom, säger han till Anna.

– Det är många som pratar, och färre som lyssnar, säger Anna till tittarna.

Lag Nord spricker i Robinson 2023: "Ett sjunkande skepp"
Foto: TV4.

Lag Nord spricker i Robinson 2023: "Ett sjunkande skepp"

Efter ett fortsatt groll, vill Erik Wahrolén avslutningsvis förena gruppen och på så sätt försöka hålla alla huvuden högt genom att samla dem för ett gemensamt rop. Men det är utan att saker och ting känns bra inom gruppen.

– Det känns som att man bara skyller ifrån sig. Man hittar alla jävla orsaker. Det är ett sjunkande skepp, konstaterar en besviken Fabian Turkalj.

Du följer "Robinson" 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL