Peter Andersson lämnar Robinson 2023 – vänder det för Lag Nord nu?

Peter Andersson lämnar Robinson 2023: "Vad är det med mig?"

Uppdaterad 05 april 2023 kl. 07:00 | Publicerad 03 april 2023 kl. 19:45

En av säsongens starkaste profiler avbryter sin medverkan

Lag Nord mister ännu en medlem när Peter Andersson lämnar “Robinson” 2023. Vidare byter två deltagare i varje lag plats med varandra inför den kommande praktikveckan.

Efter att ha röstat ut Anna Stomsi i gårdagens Öråd har Lag Nord inte bara förlorat en utan två lag medlemmar då även Peter Andersson lämnar Robinson 2023. Det hela rör sig om personliga skäl. 

68 år gammal är Peter med god marginal äldst på ön, vilket gör det naturligt mer påfrestande för honom att hantera de fysiska motgångarna som under säsongen har staplats på hög för Lag Nord.

– Man är trött, man är hungrig och man sover dåligt, så man känner att man är mycket lättare till gråt, säger Peter Andersson i avsnittet innan det brister för honom och han frågar sig själv vad det är med honom.

Peter menar att han reflekterat över sin situation, som han inte längre anser vara håll hållbar, och att han känner sin fru Lottas stöd i beslutet att lämna.

Men trots att Peter är ute ur Robinson håller han humöret högt:

– Jag kommer att ta med mig detta i resten av mitt liv. Det är bara att se tillbaka på ett fantastiskt minne och så får man gå vidare i livet, säger Peter till tittarna i samband med att han meddelar sitt beslut.

Peter Andersson lämnar Robinson 2023: "Vad är det med mig?"
Foto: TV4.

Peter Andersson lämnar Robinson – och motgångarna fortsätter för Lag Nord

Kort efter att Peter avbrutit sin medverkan får Lag Nord en ny chans till vinst då det är dags för en pristävling. Men innan dess får de en märklig uppgift. Båda lagen ska välja ut en stark person och en smart person ur motståndarlaget. Utan att veta syftet med valet försöker de båda lagen tänka strategiskt.

Lag Nord väljer Amanda Eliasson och Christopher Da Silva som stark och smart person. Lag Syd väljer Sanna Strand och Fabian Turkalj från Nord. Programledaren Anders Lundin avslöjar att det nu är praktikantvecka på Robinson och att de personerna som valdes ut byter lag. Det betyder att de ska tävla mot sitt gamla lag redan i dagens pristävling. 

Peter Andersson lämnar Robinson 2023: "Vad är det med mig?"
Lag Syd, Robinson 2023. Foto: TV4.

Pristävlingen går ut på att stå på en bro som fälls ihop och blir brantare och brantare. Det lag som har en person kvar vinner – och potten är stor. Det står nämligen ett halvt kilo godis som pris i första rundan och allt som behövs för en fisk barbeque i den andra. Trots att lagen har blandats ihop håller Lag Syd kvar i sin segerserie och vinner båda rundorna. 

– Det börjar kännas lite komiskt. Skratt före gråt, kommenterar Dennis Boelius på förlusten.

Peter Andersson lämnar Robinson 2023: "Vad är det med mig?"
Lag Nord, Robinson 2023. Foto: TV4.

Kommer Lag Nord att kunna ta hem en seger med sina nya praktikanter från Syd? Det återstår att se.

Du följer Robinson 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL