Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Kapningen

Nu spelas Kapningen in – uppföljaren till Sthlm Rekviem

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 februari 2022

Utspelas under en dag

"Kapningen" är en fristående uppföljning på succéserien "Sthlm Rekviem" där tittarna återser karaktärerna Fredrika Bergman och Alex Recht som flera år senare återförenas under en flygplanskapning.

– I Sthlm Rekviem blev det en film av varje bok och nu när vi gör en fristående uppföljare blir det en hel serie på en historia. Handlingen utspelar sig under en dag, vilket är en stor utmaning, men med briljanta karaktärer, intelligent plotbyggande, samt Karin Fahléns säkra regi, ser vi med spänning fram emot en gastkramande serie med många känslor och oväntade vändningar, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More samt exekutiv producent för Kapningen.

Serien Kapningen är baserad på bokserien om Fredrika Bergman. Ett flygplan på väg från Stockholm till San Fransisco visar sig kapat när ett meddelande dyker upp i cockpit – planet kommer att sprängas om inte två krav uppfylls. De okända kaparna kräver att en libanesisk man som sitter häktad i Stockholm ska friges, samt att hemliga dokument rörande en operation omedelbart offentliggörs.

Sthlm Rekviem
Fredrika Bergman och Alex Recht. Foto: David Williamson/ Kärnfilm, Lunanime.

Fredrika Bergman (Liv Mjönes), som arbetar på Justitiedepartementet, återförenas med den legendariske kommissarien Alex Recht (Jonas Karlsson) för att tillsammans med SÄPO-agenten Eden Lundell (Ana Gil de Melo Nascimento) lösa kapningen. Samtidigt som tiden rinner ifrån dem i jakten på kaparna uppdagas en historia och ett motiv långt mer komplext och personligt än de kunnat föreställa sig.

I huvudrollerna ser vi Liv Mjönäs, Jonas Karlsson, Adam Lundgren och Ana Gil de Melo Nascimento. I övriga roller ses bland andra Rita Hjelm, Zardasht Rad, Peshang Rad, Peter Carlberg, Görel Crona, Klas Wiljergård, Staffan Kihlbom Thor, Hannes Fohlin och Lena Carlsson.

När Kapningen har premiär är i dagsläget inte känt.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL