Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Masked Singer säsong 2 – detta vet vi

Masked Singer Sverige säsong 2 – detta vet vi

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 april 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 april 2021

Blir det fler säsonger av den omtyckta fredagsunderhållningen?

"Masked Singer Sverige" har gjort omedelbar succé på TV4 och redan nu spekuleras det kring vilka framtida profiler som kan tänka sig att gömma sig bakom en mask och ställa sig på scen. Frågan är bara, kommer vi att få se fler säsonger efter den pågående?

Sven Melander i Masked Singer
Sven Melander i Masked Singer Sverige. Foto: TV4

Det nya programmet "Masked Singer Sverige" har slagit ned som en blixt från klar himmel bland svensk tv:s alla underhållningsprogram. Efter bara några avsnitt har programmet etablerat sig som en favorit bland tv-publiken och slagit rekord i både antal tittare och i engagemang.

Premiäravsnittet av "Masked Singer Sverige" sågs av hela 2 miljoner(!) tittare på TV4 och TV4 Play under dess premiärafton den 26 mars, och även på sociala medier var engagemanget stort. TV4 rapporterar att de, på programmets olika kanaler i sociala medier, tog emot över 40 000 gissningar på vilka profiler som skulle kunna tänkas gömma sig bakom maskerna.

Masked Singer är ett underhållningsprogram som går ut på att kändisar går upp på scen, iklädda dräkter som döljer deras identitet, och utför sångnummer. Därefter får både tittarna och en panel (bestående av Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Nour el Refai och Måns Zelmerlöw) gissa på vilka som kan tänkas dölja sig bakom maskerna. Utöver framträdandet delas det också ut ledtrådar som kan hjälpa en med gissningsleken. Först när en mask tvingas lämna tävlingen avslöjas det vem det är som faktiskt har gömt sig inuti dräkten.

MER LÄSNING: Nya serier på C More – bästa tipsen

Att programmet har blivit en sådan stor succé bland tittarna har lett till en hel del spekulationer online, och önskemål om kända profiler som man skulle vilja se i framtida säsonger.

Frågan är bara om det kommer fler avsnitt än de nio stycken som säsong ett består av?

Kommer det en säsong 2 av "Masked Singer"?

En kommande säsong av "Masked Singer Sverige" är ännu inte bekräftad av TV4, men baserat på den inledande dundersuccén så är det förhoppningsvis bara en tidsfråga.

Den imponerande tittarsiffran under programmets premiärkväll konkurrerade bland annat ut SVT:s framgångsrika underhållningsprogram Bäst i test. Framgångar av den typen, i kombination med det extrema engagemanget på sociala medier, bör vara anledning nog för TV4 att ge publiken fler säsonger. Fortsätter sångtävlingen dessutom att samla publiken i samma utsträckning, så har Masked Singer Sverige potential att bli en riktig långkörare.

När kommer det en ny säsong av "Masked Singer"?

Skulle TV4 bekräfta en kommande säsong av Masked Singer Sverige så är det troligt att den får sin premiär tidigt under våren 2022. TV4 tenderar att hålla de olika säsongerna av sina framgångsrika underhållningsprogram under samma årstid och sändningstid, så det är inte orimligt att anta att säsong två av Masked Singer i så fall blir vårens fredagsunderhållning på TV4 även 2022.

TIPS: Streama gratis film

Det finns med andra ord inte ett definitivt svar på om det kommer en kommande säsong eller ej, men vi skulle bli väldigt förvånande om så inte blir fallet. Filmtopp håller er uppdaterade i frågan så fort vi kommer över någon mer information.