Love Island Sverige 2022 snart här – ansök till nya säsongen

Love Island Sverige 2023 – premiären närmar sig

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad kl. 13:01 | Publicerad 05 januari 2023 kl. 11:01

Love Island Sverige är tillbaka

Efter några års uppehåll är den populära dokusåpan "Love Island Sverige" tillbaka på TV4 Play – premiären av Love Island Sverige 2023 är snart här

Detta är Love Island Sverige 2023

Love Island Sverige 2023 blir den tredje säsongen av dokusåpan som sänds i Sverige. Den första säsongen kom 2018 och följdes upp av en andra säsong året efter. Därefter har realityserien legat på is, men är nu alltså tillbaka igen med en helt ny säsong.

Love Island är ursprungligen ett koncept från Storbritannien som har spridit sig till flera andra länder, inklusive Sverige. I Love Island Sverige beger sig ett gäng singlar till en lyxvilla för att hitta kärleken. Denna gången bär resan av till Dominikanska republiken och tävlingen går ut på att ett ensamt par i slutändan ska få återvända hem med både kärleken och 500 000 kronor.

Julia Franzén i Bachelorette
Julia Franzén i Bachelorette. Foto: TV4.

Ny programledare för Love Island Sverige

I de tidigare säsongerna av Love Island Sverige var det först Malin Stenbäck och sedan Malin Gramer som var programledare för realityserien, men till 2023-upplagan kliver en ny programledare in i bilden. Sedan en tid tillbaka står det klart att realityprofilen Julia Franzén kommer att leda Love Island Sverige 2023.

Franzén har tidigare medverkat i både Robinson och Bachelorette. I ett pressmeddelande från slutet av förra året uttalade Franzén sig om sin nya roll:

– Det var självklart att tacka ja. Jag fick provfilma och visste inte att jag skulle vara bra på det, men det gick väldigt bra för det blir så enkelt när man inser att man bara ska vara sig själv.

När kommer Love Island Sverige 2023?

Den efterlängtade, nya säsongen av Love Island Sverige har premiär på TV4 Play och Sjuan måndagen den 23 januari. Premiäravsnittet kommer dessutom att visas på TV4 på premiärdagen, för att därefter sändas på Sjuan i linjär-tv.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL