Då har Sveriges mästerkock 2023 premiär

Då har Sveriges mästerkock 2023 premiär

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad 09 januari 2023 kl. 16:01 | Publicerad 05 januari 2023 kl. 14:01

Det är dags att utse en ny svensk mästerkock

Nya svenska kockar ger sig in i "Sveriges mästerkock" för att byta ut amatörstämpeln mot mästarstatus. "Sveriges mästerkock 2023" är snart här och vi kan vänta oss en och annan förändring i den nya säsongen.

Sveriges mästerkock 2023 blir den trettonde säsongen av tittarfavoriten på TV4 och TV4 Play. Bland de många matlagningsprogrammen och tävlingarna som finns i rutan är Sveriges mästerkock det kanske mest framgångsrika av dem.

I programmet får vi följa amatörkockar som tävlar mot varande om titeln som Sveriges nästa mästerkock. För att nå dit måste de visa upp sina kulinariska färdigheter framför en jury, vars medlemmar inte är rädda för att säga vad de tycker. Minsta lilla snedsteg kan innebära att man får lämna tävlingen, men lyckas man prestera på topp vecka efter veckan kommer man att föräras med titeln "Sveriges mästerkock 2023".

Sveriges mästerkock 2023 – programledare och jury

I Sveriges mästerkock 2023 väntar en del förändringar. Allra mest anmärkningsvärt är att programmet tar en ny jurymedlem i stjärnkocken Tommy Myllymäki, som bland annat utsågs till årets kock i Sverige 2007. Medan Myllymäki tar plats i juryn får vi istället ta farväl av Markus Aujulay, som har medverkat sedan starten av programmet. Detta innebär alltså att det blir första säsongen där ingen av de ursprungliga jurymedlemmarna finns på plats för att bedöma amatörkockarna.

Vid sidan av Myllymäki kommer bekantingarna Mischa Billing och Tom Sjöstedt att finnas på plats för att leda programmet.

Då kommer Sveriges mästerkock 2023

Den nya säsongen av Sveriges mästerkock är bara några dagar bort. 2023-upplagan av programmet har premiär onsdagen den 11 januari på TV4 (klockan 20:00) och TV4 Play. De första veckorna kommer två avsnitt att komma ut i veckan (onsdag och torsdag) för att efter urvalsrundorna gå över till ett avsnitt i veckan (på onsdagar).

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL