Krister Henriksson i Renées Brygga: Jag låg med för många samtidigt

Krister Henriksson i Renées Brygga: "Jag låg med för många samtidigt"

  • C More
Sofie Landgren
Uppdaterad 23 februari 2023 kl. 08:02 | Publicerad 21 februari 2023 kl. 21:02
ANNONS
ANNONS

Skådespelaren berättar: "Blev väldigt ryggradslös"

En av veckans gäster i "Renées Brygga" 2023 är skådespelaren Krister Henriksson. I programmet beskriver han bland annat hur de vilda ungdomsåren präglat hans relationer. "Jag låg med för många samtidigt", säger han bland annat.

Krister Henriksson i Renées Brygga: "Jag låg med för många samtidigt"
Krister Henriksson. Foto: TV4 / C More.

Strindberg-citatet som hjälper Krister Henriksson i livet

I veckans avsnitt av Renées Brygga 2023 på TV4 besöker Krister Henriksson, Ulla Skoog och Hampus Nessvold Renée Nybergs idylliska landställe ute på Stockholmsskärgården. Krister öppnar snabbt upp sig om att han egentligen har social fobi, och att han har svårt för stora tillställningar men att ett gammalt ordspråk från Strindberg har hjälpt honom att lätta på sin sociala ångest de senaste åren: 

–"Konsten att våga utebli", jag vågar att låta bli att gå dit.

Vidare berättar Krister att han lätt kan bli uppretad, att han får kraft av aggressioner. Han förklarar att all hans kraft kommer ifrån ganska "skitiga källor". Han retar sig lätt på saker och är absolut inte konflikträtt, många gånger är det han själv som framkallar konflikter för att han tycker att det kan vara skönt när det blir aggressioner – då vågar folk till slut säga vad de egentligen tycker.

Krister Henriksson i Renées Brygga 2023
Krister Henriksson. Foto: TV4 / C More.

Krister Henriksson i Renées Brygga: "Jag låg med för många samtidigt"

Krister hade några ganska vilda år där han anser att han drack för mycket. Han beskriver sitt tonårsjag som töntig, lite tjock, gapig och rätt ful.

– Jag såg inte så bra ut, hade en jävla uppnäsa som jag skämdes för, men det hände något med mig när jag gick på scenskolan. Jag blev bekräftad i min talang.

När Krister väl började på scenskolan så insåg folk att han hade en stor talang för skådespeleri, vilket ledde till att folk började se honom som attraktiv och det gjorde många förhållanden trassliga.

– Jag låg med för många samtidigt och blev väldigt ryggradslös.

Även när familjelivet med barn kom in i bilden så låg "otrohetsköret" kvar för honom, han kände aldrig riktigt den där spärren och det blev en utveckling i självförakt. Men genom att spela olika karaktärer har skådespeleriet däremot gjort det lättare för Krister att rannsaka sig själv.

Slutade med sitt skådespeleri

Att skådespela har däremot inte alltid varit en dans på rosor för Krister. Vid 27 års ålder blev han inlagd på Sophiahemmet i tio dagar för utredning, och läkarna kunde inte hitta några som helst fel på Krister fysiskt. Diagnosen blev scenskräck. Han valde då att lägga av med sitt skådespeleri och tog jobbet som nattskötare på Sophiahemmet. En vacker dag var det dock en patient som blev allt sämre, som lyckades övertala till Krister att börja med skådespelerit igen, vilket han tacksamt nog gjorde.

Missa inte när Krister Henriksson besöker "Renées Brygga" nu på onsdag kl 21.00 på TV4.

Mer läsning:

Streamtopp

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL