Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Knutby säsong 2 – detta vet vi

Knutby säsong 2 – detta vet vi

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 november 2021

Blir det en säsong 2 av Knutby?

Få saker har fascinerat svenska folket på samma sätt som Knutbyfallet 2004 – vilket C Mores nya serie, "Knutby", är ett tydligt bevis på. I samband med att den första säsongen når sitt slut är det många som undrar om det kommer att komma även en andra säsong. Detta är vad vi vet...

Det finns nog ytterst få som inte har åtminstone lite koll på Knutbyfallet från 2004. Det har producerats otaliga dokumentärer och dramatiseringar av händelserna inom den lilla pingstförsamlingen och senast ut är C Mores dramaserie Knutby. Serien bygger på Jonas Bonniers roman med samma namn och handlar om 21-åriga Anna (Alba August), som flyttar till Knutby för att börja ett nytt liv i ortens pingstförsamling. Snart visar det sig dock att allt inom församlingen inte är som det verkar och intriger kantade av religion, makt och sex krattar för en tragisk utgång.

Knutby går både att streama på C More och har sänts på TV4 och det är många som har fastnat framför dramaserien. Frågan många ställer sig nu är huruvida det även kommer att dyka upp en andra säsong eller inte.

LÄS OCKSÅ: Recension: Knutby (säsong 1)

När kommer säsong 2 av Knutby?

I dagsläget finns det ingen information om en eventuell säsong 2 av Knutby och det mesta pekar på att serien – åtminstone som det ser ut nu – kommer att bestå av en säsong. Med det sagt, trots att det gått 17 år sedan Knutbydramat, så dyker det fortfarande upp ny information om händelserna, titt som tätt. Gör sig nya pusselbitar kända kan det mycket väl bli så att någon känner sig manad att utvidga berättelsen.

Något som också skulle kunna tala för en fortsättning är att serie är fiktiv och baserad på Bonniers bok, där karaktärernas namn avviker från sina motsvarigheter i verkligheten. Det skulle potentiellt kunna ge skaparna ett större utrymme att ta ut svängarna för att komma på nytt material.

Som det ser ut just nu bör vi dock inte räkna med att med att det blir fler säsonger – men Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

LÄS OCKSÅ: Nya serier på C More

NÄSTA ARTIKEL