KLART: då har nya serien Headhunters premiär på C More

KLART: då har nya serien Headhunters premiär på C More

  • C More
Filmtopp
13 september 2022 kl. 09:09

Utspelar sig före Jo Nesbøs roman

Snart är det dags för de svenska tittarna att få ta del av C Mores nya originalserie "Headhunters" med Martin Wallström.

Headhunters hade nyligen premiär i hemlandet Norge och fick ett fantastiskt fint mottagande av tittare och kritiker. Nu kommer denna norska dramathriller fylld med mörk humor och spänning till C More. Serien är sprungen ur Jo Nesbøs roman Huvudjägarna och i en av rollerna ser vi svenska Martin Wallström.

Den nya serien Headhunters är en fristående berättelse som utspelar sig före romanen Huvudjägarna och den berömda filmatiseringen av romanen. I serien får tittarna följa Roger Brown, spelad av Axel Bøyum (Hemmaplan, Den största förbrytelsen), en headhunter som ljuger och manipulerar sin väg till framgång både i arbetslivet och med kärleken. Men en lögn leder till en lögn och snart är han så insnärjd i sina historier att det blir en fara både för han själv och för människorna i hans närhet.

Martin Wallström (Beck, Mr. Robot) har rollen som stjärnrekryteraren Jon-Christian Wiklund. En översittare, mobbare och allmänt ganska otrevlig typ som snart hamnar på kollisionskurs med Roger Brown.

– Det var längesen jag hade så kul på jobbet. Föreställ er det värsta aset på din högstadieskola. 20 år senare. I chefsposition. Där har du Jon-Christian! säger Martin Wallström.

Då har Headhunters säsong 1 premiär på C More Sverige

KLART: då har nya serien Headhunters premiär på C More
Martin Wallström som Jon-Christian Wiklund. Foto: C More.

I rollerna ser vi, förutom Axel Bøyum och Martin Wallström, även Ingrid Gjæver, Mikkel Bratt Silset, Domenique Tipper, Ingeborg Raustøl, Ravdeep Singh Bajwa och Mads Ousdal.

– Vi är väldigt begeistrade över vår första norska originalserie. En dramathriller med absurda komiska inslag. Vi får följa huvudpersonen i Jo Nesbøs roman Headhunters, men ett antal år tidigare precis när han får sitt första jobb som headhunter. Teamet med Geir Hening i spetsen har verkligen lyckats göra en underhållande och spännande serie som jag är ganska säker på att den svenska publiken kommer att älska. Att Martin Wallström gör en smått elak och halvt psykopatisk kollega till Roger är en extra bonus, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More.

"Headhunters" har premiär på C More 10 oktober och består av 6 avsnitt där ett avsnitt släpps per vecka.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL