KLART: då har Nattryttarna premiär på C More

KLART: då har Nattryttarna premiär på C More

  • C More
Filmtopp
03 oktober 2022 kl. 14:10

En upprättelsehistoria skriven av Vår tid är nu-skaparen

Snart har C Mores nya dramaserie "Nattryttarna" premiär. Här är allt du vill veta om den nya satsningen i vilken vi ser Jonas Karlsson på rollistan.

Dramaserien Nattryttarna är en stark upprättelsehistoria. Molly (Saga Samuelsson) har just gått ut nian när hon anländer till ridskolan Heddesta för att arbeta och leva nära hästarna. Hon får dela rum med stalltjejen Frida (Amanda Jansson) som är några år äldre. De kommer snabbt varandra väldigt nära. Molly tycker först att hon har kommit till paradiset, men snart ser hon tecken på att allt inte står rätt till på ridskolan.

Verksamheten drivs av hästprofilen Tommy (Jonas Karlsson). Han är en karismatisk och drivande person, som kan vara charmerande och uppmuntrande, men han är också en manipulativ maktmänniska med mycket mörka sidor. Han begår övergrepp, både psykiska och fysiska. Snart blir Mollys enda mål att ta sig ur Tommys grepp – och att ställa honom till svars.

Historien sträcker sig från början av 90-talet till åren 2003-2007, då Tommys dotter Victoria (Hanna Ardéhn), hennes lillasyster Agnes (Tehilla Blad) och hans fru Lotta (Malin Persson) alla kämpar för att ta sig ur hans våld.

För manus står Ulf Kvensler (Vår tid är nu) och serien har skapats i samarbete med Sophie Jahn, dotter till den verkliga hästprofilen. Den är fritt baserad på verkliga händelser ur Sophie Jahns liv, och bygger också på intervjuer med många av dem som var med under rättegången mot hästprofilen på 90-talet. Alla namn på karaktärer och miljöer är fiktiva. Vissa skeenden i serien är påhittade eller justerade av dramatiska skäl.

Då har Nattryttarna premiär på C More

KLART: då har Nattryttarna premiär på C More
Jonas Karlsson och Hanna Ardéhn. Foto: C More.

I övriga roller ses bland andra, Melinda Kinnaman, Christopher Wollter, Jessica Liedberg, Annika Hallin, Frida Argento, Oméya Lundqvist-Simbizi och Julia Marko-Nord.

– Det här är en berättelse som berör människor och behandlar det mest obehagliga man kan föreställa sig. Det är viktigt för oss att belysa hur något så fruktansvärt kan förekomma men också förhindras. Det är sällan man får möjligheten att arbeta med produktioner som är så fängslande, omskakande och samtidigt inspirerad av sanna berättelser, säger Piodor Gustafsson, dramadirektör TV4 och C More.

"Nattryttarna" har premiär på C More den 31 oktober och består av åtta avsnitt. Två avsnitt publiceras på premiärdagen och därefter ett avsnitt per vecka.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL