Fake Patient – Allt om den nya serien på C More

Fake Patient – Allt om den nya serien på C More

  • C More
Filmtopp
26 september 2022 kl. 14:09
ANNONS
ANNONS

Om en simulerad patient som blir allvarligt sjuk på riktigt

I dag är det inspelningsstart för C Mores nya serie "Fake Patient". Här hittar du all information den kommande dramakomedin.

Idag startar inspelningen av den nya dramakomedin Fake Patient i Umeå och Luleå. I huvudrollen som Albin ses Einar Bredefeldt (Knutby, Björnstad). Albin är en aspirerande skådespelare med stora drömmar som jobbar extra som simulerad patient på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Plötsligt en dag vänds världen upp och ned när han diagnostiseras med testikelcancer. 

Albin (Einar Bredefeldt) jobbar som simulerad patient för läkarstudenterna på Norrlands universitetssjukhus i väntan på sitt stora genombrott som skådespelare. Under en lektion där studenterna ska lära sig undersöka testiklar upptäcks en avvikelse på Albin, efter vidare tester konstateras att Albin faktiskt är sjuk. På riktigt. Testikelcancer, stadium 2.

Fake Patient – Allt om den nya serien på C More
Celie Sparre, Jon Blåhed, Helmon Solomon, Einar Bredefeldt. Foto: C More.

Samtidigt som sjukdomen förvärras börjar Albins skådespelarkarriär gå bättre. Han har fått upp ögonen för sin agent Cissi (Celie Sparre) och vacklar i relationen med flickvännen Anita (Helmon Solomon). I sin livskris överger han många av sina gamla vänner och öppnar istället upp sig för den äldre medpatienten Yvonne (Ann Petrén). Men kanske är inte sjukdomen det verkliga problemet? Kanske är det Albin själv? Vad kommer Albin bli ihågkommen för – att ha varit en stor känd skådespelare, eller en lojal och stabil vän och pojkvän?

– Jag tycker det är spännande att utsätta en så pass egenkär huvudperson som Albin för en direkt livskris. Det finns både mycket mörker och humor i serien där Albin sällan reagerar särskilt rationellt. Det blir också fint att få skildra en modern norrländsk stadsmiljö och speciellt Umeå som nästan aldrig syns i filmer och serier, säger Jon Blåhed som står för idé, manus och regi.

I övriga roller ses bland andra Wilhelm Johansson, Lennart Jähkel och Mattias Fransson.

Då kommer Fake Patient till C More

Fake Patient – Allt om den nya serien på C More
Foto: C More.

– Vi har stora förhoppningar på Fake Patient, en dråplig komedi där stort allvar blandas med norrländsk humor. Jag tror att många kan känna igen sig när stora förändringar ändrar livets spelplan. Vi gillar dramatik som ligger nära verkligheten och skapar stora känslor. Det ger en möjlighet att granska sin vardag genom ett humoristiskt filter, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More.

Fake Patient produceras av Iris Film/Jarowskij i samproduktion med Filmpool Nord. Producenter är Andreas Emanuelsson och Tony Österholm. Idé, manus och regi av Jon Blåhed. Exekutiv producent för TV4 och C More är Sonja Hermele.

"Fake Patient" beräknas ha premiär på C More och TV4 under 2023.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL