De 9 konstigaste dejtingprogrammen som existerat

De 9 konstigaste dejtingprogrammen som existerat

Sofie Landgren
11 februari 2023 kl. 12:02

Realityserierna med de sjukaste twisterna

Du har troligen inte undgått den trend som råder inom dejtingprogram på TV. Vi har sett allt från bönder som söker fruar till att hitta en partner på en flotte, eller i en bastu. Här samlar vi de mest extrema dejtingprogrammen som någonsin skapats.

Extremdejting på hög nivå

Milfs Manor reality dejtingprogram
MILF Manor. Foto: TLC.

Milf Manor

Vi rivstartar med TLC:s MILF Manor, som innehåller en grupp singelmammor på jakt efter att hitta en yngre partner. Mammorna anser att åldern bara är en siffra och lämnar sina hem och åker till en lyxig villa i Mexiko i hopp om att hitta kärleken. Än så länge låter det kanske inte som något extra ordinärt när det kommer till realitykoncept, men då kommer twisten. Killarna de kommer att dejta är nämligen söner till var och en av kvinnorna i programmet. Serien visas på amerikansk TV nu under 2023, men det är för tillfället oklart om någon svensk kanal eller streamingtjänst kommer att visa MILF Manor.

Conveyor Belt of Love

2010 släppte ABC dejtingserien Conveyor Belt of Love. Med det simpla, men absurda konceptet att män, en efter en presenteras genom att åka på ett transportband, "Kärlekens transportband", framför fem kvinnor. Under tiden har de 60 sekunder på sig att försöka imponera på kvinnorna. Om en kvinna är intresserad av någon, så kliver den mannen åt sidan och väntar medan resten av männen åker förbi. Men, tycker någon av kvinnorna att den nya mannen på bandet verkar bättre än sitt förstahandsval, kan hon välja att byta ut mannen. Om två eller flera av kvinnorna är intresserade av samma man får mannen i fråga välja. Efter att alla 30 män har tagit sig igenom "Kärlekens transportband", står varje kvinna kvar med sitt slutgiltiga val och de går sedan på en dejt i hopp om att hitta en sann koppling. Hittade dessa fem kvinnor till slut varsin man? Det enkla, och inte så oväntade svaret är nej.

Chains Of Love dejtinrealityserie från 2001
Chains Of Love. Foto: CBS Television Distribution.

Chains Of Love

2001 kom CBS Television med den briljanta idén om en dokusåpa som kretsar kring att en man eller kvinna kedjas fast vid fyra medlemmar av det motsatta könet under fyra dagar och nätter. Personen som blir ihop kedjad med andra deltagare får titeln "Väljaren". Hon, eller han, får 10 000 dollar och får under loppet chans att plocka bort några av de fastkedjade tills det bara är en kvar. När "Väljaren" lämnas med en enda partner kan hen välja att antingen dela på pengarna eller behålla dem själv. Under programmet deltog deltagarna även i olika aktiviteter, som till exempel "stripp-hockey" som vi ser på bilden ovan. Det kanske inte är så konstigt att det bara blev en säsong av Chains Of Love

Boy Meets Boy realityserie (2003)
Boy Meets Boy. Foto: Bravo.

Boy Meets Boy

2003 kom Bravo med dejtingserien Boy Meets Boy. Serien spelades in i Palm Springs, Kalifornien, och gick ut på att James Getzlaff, en homosexuell ungkarl, skulle hitta en potentiell pojkvän från en grupp på femton män. Den ganska så brutala twisten var dock att Getzlaff inte visste att deltagarna bestod av både homosexuella och straighta män. I varje avsnitt eliminerade Getzlaff tre kandidater. Om den sista kandidaten också var gay, skulle Getzlaff vinna en belöning på 25 000 dollar och en resa till Nya Zeeland för de två, men, om den slutliga kandidaten var en av de straighta, skulle Getzlaff inte få någonting och den straighta manen skulle då få behålla hela prissumman själv. Tacksamt nog så blev det inga fler säsonger och konceptet kom aldrig till svensk TV, men jag har en känsla av att FBOY Island kan ha fått inspiration från Boy Meets Boy...

Playing it straight dejtingrealityserie
Playing It Straight. Foto: Fox.

Playing It Straight

2004 släppte Fox Broadcasting Company realityserien Playing It Straight. Serien spelades in i Elko, Nevada och handlade om Jackie, en ensamstående collegestudent som sökte kärlek bland en grupp på 14 män. Men, självklart var det en twist även här. Gruppen bestod nämligen av en blandning mellan hetero och homosexuella män. Varje vecka gick Jackie på individuella dejter med männen för att avgöra om de var hetero eller gay. Och varje vecka tvingades hon eliminera två män som hon trodde var gay från tävlingen. Om den sista tävlande var en hetero man, skulle han och Jackie dela en belöning på en miljon dollar. Om den sista tävlande visade sig vara en homosexuell man skulle han få hela prissumman. Konceptet låter lite bekant?

Sexy Beasts Netflix dejtingrealityprogram
Sexy Beasts. Foto: Netflix.

Sexy Beasts

Netflix valde att ta dejtande till en helt ny nivå när de 2001 lanserade Sexy Beasts. Här handlar det enbart om personkemi, alla aspekter vad det kommer till den yttre attributen har slopats helt tack vare att deltagarna dejtar varandra utklädda till monster. I slutet åker maskerna av och deras verkliga identitet avslöjas för första gången. Den återstående personen utses sedan till vinnare för att gå på en andra dejt. Än så länge har serien visats i två säsonger och det är oklart om det faktiskt blir en fjärde.

Dating Naked reality dejtingprogram
Dating Naked. Foto: Eleven.

Dating Naked

Dating Naked är en amerikansk dejtingserie som hade premiär på VH1 2014. Programmet gick ut på att matcha deltagare som sedan rutinmässigt byttes ut mot andra deltagare i hopp om att hitta kärlek. Deltagarna var spritt språngande nakna för det mesta, men tacksamt nog så valde produktionen att blurra ut bilderna på könsorgan, kvinnobröst och till viss del rumpor. Amy Paffrath var värd för de två första säsongerna och hade kläder på sig under programmet. Programmet fick hela tre säsonger och de spelades in på en ö i Panama, i Filippinerna och på Bora Bora. Det känns som att det här konceptet gick och blev en ocensurerad studioinspelad variant i Naked Attraction?

Cosmisc Love Dejting realityserie på Prime Video
Cosmic Love. Foto: Prime Video.

Cosmic Love

2022 släppte Prime Video sin nya realitysatsning Cosmic Love. Dejtingserien följer fyra ensamstående personer, som var och en representerar varsitt element i luft, eld, vatten och jord. Deltagarna bildar par baserat på en astrologisk kompatibilitet utifrån deras "astrologidiagram". Till sin hjälp har de två "astrologsystrar" som är seriens "matchmakers". Har du, precis som jag, väldigt lite kunskap om astrologidiagram och dylikt så är nog det här långsökta konceptet inget för varken dig eller mig...

I Wanna Marry Harry realityserie
I Wanna Marry Harry. Foto: Fox.

I Wanna Marry Harry

Sist men inte minst så måste vi ändå ta upp I Wanna Marry Harry från 2014. Serien handlade om tolv amerikanska kvinnor som manipulerats till att tro att de tävlar om att vinna självaste Prins Harrys hjärta. Men i själva verket var det en "look a like", ungkarlen Matthew Hicks de tävlade om. Serien avbröts efter bara fyra avsnitt, och det det var nog för det bästa. Det känns inte som att "catfishing" på bästa sändningstid är ett så hållbart koncept...

Vilka fler märkliga realitykoncept som kommer att kvala in på listan längre fram återstår att se, men sett till att alla streamingtjänster och kanaler tycks tävla om att fånga tittarnas intresse lär det dyka upp ett knippe kandidater inom kort.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL