Första finalisten redo i Farmen 2023: Hade inte tippat på mig själv

Första finalisten redo i Farmen 2023: "Hade inte tippat på mig själv"

  • C More
16 mars 2023 kl. 07:03

Finalisten överraskas av motståndarens kunskaper: "Har han spelat hela tiden, eller?"

I dag står farmarna inför den sista tävlingen där fyra ska bli två inför den stora finalen. Under frukosten pratar de om hur mycket de har lärt sig under sommaren och hur mycket de har tagit för givet ute i den verkliga världen.

Varning för spoilers: Artikeln beskriver händelserna i dagens avsnitt av "Farmen" 2023.

Viktor Bergström i semifinalen av Farmen 2023
Viktor Bergström. Foto: TV4 / C More.

Vill ge vinstpengarna till sin mamma

Eftersom de står inför tävlingen om de två finalplatserna berättar semifinalisterna i dagens avsnitt av Farmen 2023 om vad de vill göra om de vinner. Tora Brandström säger att hon har lovat sin syster att ta med henne ut och resa. Nebil Davidsson uttrycker att han vill ge tillbaka till sina nära och kära av vinsten och Asiatou Touray drömmer om att öppna en egen restaurang. Viktor Bergström berätta att han också ville ge tillbaka.

– Jag har vunnit så mycket redan nu, sen har jag ett dåvarande spelmissbruk där jag hade mina lögner. Skulle jag råka gå och vinna Farmen så går vinstpengarna rakt in till min mamma, hon har hjälpt mig enormt och stöttat mig, men framförallt för att kunna ge något tillbaka, förklarar Viktor.

Semifinalisterna i Farmen 2023
Semifinalisterna Viktor, Asiatou, Nebil och Tora. Foto: TV4 / C More

Kampen om finalplatserna i Farmen 2023

De fyra deltagarna går till tinget för att tävla om de två finalplatserna. De får mötas i ett husförhör där de två första att komma upp i 10 poäng blir Farmen 2023:s finalister. Tora ligger i underläge eftersom hon förlorat alla sina amuletter och därmed inte kan köpa frisvar vid frågor där hon inte kan svaret. Amuletterna är tillåtna att användas fram till att man nått sex rätta svar. 

När Viktor svarar rätt på de tre första frågorna uttrycker Tora sin nervositet över att Viktor kanske kan mer än vad han påstått. 

– Jag blev ju definitivt nervös när Viktor börjar få rätt svar, efter rätt svar. Då tänkte jag, “har han spelat hela tiden, eller?”, säger Tora.

Nebil och Tora i semifinalen av Farmen 2023
Foto: TV4 / C More

Nebil och Tora i ledningen

Efter att farmarna svarat på frågor om sitt liv på farmen och kunskap från bondepraktikan står Nebil och Tora i ledning med nio poäng vardera. Nebil nådde dit med hjälp av två amuletter och Tora utan några amuletter alls. Samtidigt jagar Asiatou med sex poäng och Viktor med sju poäng de två ledarna.

Nebil och Tora är ett poäng ifrån en finalplats i Farmen 2023
Poängtavlan där både Nebil och Tora har nio poäng. Foto: TV4 / C More

Den här gången ber Anna Brolin farmarna att avsluta det latinska ordet för pepparmynta. Viktor avstår från att svara, Asiatou gissar på “pipierta” och Nebil på “pepa”. Tora känner sig väldigt osäker men gissar på “piperita”. Den som tog den första finalplatsen blev Tora med det rätta svaret “piperita”. 

– Jag hade inte tippat mig själv som årets farmare av alla människor som jag har mött den här sommaren, men tydligen är den 50/50 chans att jag är det, säger en lycklig Tora om att ha tagit sig till finalen i Farmen 2023.

På söndag är det final! Den ser du på TV4, TV4 Play och C More.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL