Fikapris gick till nyformerade Lag Nord

Fikapris gick till nyformerade Lag Nord

  • C More
19 april 2023 kl. 19:04

Regelbrott leder till fikapris

De nya lagen får känna hur väl de fungerar tillsammans i deras första utmaning. Två personer från varje lag tävlar om en fikakorg i en problemlösningstävling där regler är till för att brytas.

Lag Nord och Lag Syd har blandats ihop till två nya lag och i dagens avsnitt får vi se om Lag Syd kan hålla sin vinnarserie vid liv, trots den nya lagformationen. Ett nytt brev dyker upp för båda lagen, med en extra lapp inuti. 

Utifrån brevets innehåll verkar deltagarna uppmanas att fuska i dagens tävling. De båda lagen ska utse två personer från motståndarlaget som ska försöka hitta kryphål i regelverket.

Från nya Lag Nord väljs Alva Trané och Dennis Boelius, två personer Lag Syd inte förutsätter kommer klara sig lika bra i en problemlösningstävling. Från Lag Syd väljs Camilla Salen Sjögren och Christopher Da Silva. På tävlingsplatsen förklarar Anders Lundin reglerna. Vilket förvirrar samtliga deltagare. 

Deltagarna i utmaningen
Foto: TV4.

– Jag fattade inte ens, utbrister Alva när tiden startar.

Alla tävlar en och en och de andra står också och grubblar ett tag när deras tid startar. Målet är att föra fem kokosnötter från en korg till en annan. De får endast röra kokosnötterna med händerna, de får inte överskrida markeringen och för varje regelbrott läggs en minut på deras tid. Den sammanlagda tiden för laget är den som räknas. 

Regelbrytar utmaningen i Robinson 2023
Foto: TV4.

Till slut, trots att Lag Syds tvivlade på dem, utför Alva och Dennis uppgiften snabbast och vinner därmed tävlingen. Och priset får Lag Nord att jubla när de kommer tillbaka: kaffe, saft och kakor, en äkta svensk fikakorg.

Lag Nord njuter av sin fikakorg i Robinson 2023
Foto: TV4.

Lag Syd går snopet tillbaka och mest besviken över att ha missat fika är Christopher.

– Jag är verkligen ett kakmonster och jag blev faktiskt lite sårad blev jag, säger Christopher.

Du följer Robinson 2023 på TV4, TV4 Play och C More. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL