Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Fartblinda säsong 3 – detta vet vi

Fartblinda säsong 3 – detta vet vi

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 juni 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 juni 2022

Blir det en tredje säsong av Fartblinda?

Populära "Fartblinda" på C More går i mål med sin andra, framgångsrika säsong. Den spännande serien har blivit en riktig tittarfavorit och Filmtopp har utforskat vilka chanser serien har att få även en tredje säsong.

"Fartblinda" är C Mores dramathriller med Julia Ragnarsson och Matias Varela i huvudrollerna. Serien handlar om journalisten Bea (Ragnarsson), som gör vad hon kan för att hålla sitt professionella liv separat från privatlivet – något som blir en utmaning när hon faller för bankdirektören Peder (Varela). 

I den andra säsongen upptäcker Bea en suspekt koppling mellan ett lånebolag och ett casino på Malta. Hennes grävande i sambandet försvåras när Peder återigen tar klivet in i hennes liv.

Under sina två säsonger har Fartblinda växt sig till en riktig tittarfavorit på C More, vilket givetvis gör oss nyfikna på hur framtiden för serien ser ut. Kommer det att bli även en säsong 3?

"Fartblinda" är baserad på böckerna om Beatrice Farkas av Carolina Neurath.

När kommer Fartblinda säsong 3?

I skrivande stund har C More ännu inte bekräftat om det blir en tredje säsong av Fartblinda, men när Filmtopp känner efter vilket håll vinden blåser kan vi slå fast att chanserna för en fortsättning ser mycket goda ut. Har du sett den dramatiska avslutningen på säsong 2 är du säkerligen väl medveten om att det finns mer att utforska i serien, vilket är en av anledningarna till att vi förutspår fler säsonger.

Det finns också mer källmaterial från Neurath som skulle kunna inspirera en tredje säsong. De två första säsongerna är baserade på hennes två böcker, Fartblinda (2016) och Gränslösa (2018), men det finns ytterligare en bok om Beatrice Farkas i Brännmärkta från 2018. Det känns inte helt orimligt att en tredje säsong skulle kunna inspireras av den sistnämnda boken.

Slutligen talar även Fartblindas popularitet på C More för en fortsättning.

Väntan mellan den första och den andra säsongen av Fartblinda var olidligt lång. Säsong ett hade premiär redan under sommaren 2019 och säsong två kom ut först under våren 2022. Får en tredje säsong grönt ljus räknar vi med att uppehållet kommer att bli betydligt kortare än så.

En av anledningarna till att det dröjde så lång tid mellan de två första säsongerna är att pandemin kom emellan, men också att serien tog en ny riktning i säsong två – ett omtag som sannolikt krävde lite extra arbeta. Övergången till en tredje säsong bör tack vare avslutningen i säsong två vara betydligt enklare, då den skulle kunna fungera mer som en direkt fortsättning.

Blir serien förnyad med en tredje säsong håller vi tummarna för att vi kanske kan få nya avsnitt redan under 2023.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL