Farmen 2023: De ska få oss att spela ut varandra

Farmen 2023: "De ska få oss att spela ut varandra"

  • C More
Moa  Andersson
06 februari 2023 kl. 13:02
ANNONS
ANNONS

Asiatou i Farmen: "De vill slå ut nykomlingarna"

En ny storbonde ska utses och det är de tre nya farmarna som har makten. Inför valet har de alla väldigt olika bild av hur spelet ser ut på gården och deras val skapar viss förvåning.

I dag ska en ny storbonde utses på Farmen och de tre nya farmarna Asiatou Touray, Rickard Castefjord och Artin Ghookassi har makten i sina händer. De har däremot olika synpunkter i valet om vem som ska få bo i storbondestugan denna veckan.

Eddie och Rickard i Farmen 2023
Eddie Gecer och Rickard Castefjord. Foto: TV4 / C More.

"Han är falsk och går bakom ryggen"

Eddies agenda på morgonen är att prata med Rickard och förklara för hela hans grupp att de bör välja Nebil Davidsson till denna veckans storbonde. Han vill att Nebil ska sova i storbondestugan så att han också har en sovplats där för att kunna få vara med och styra på kvällarna, utan att någon vet om det. 

– Vi var överens verkade det som, på att välja Nebba. Jag tycker fortfarande han är det bästa valet, säger Rickard.

I ett samtal med Eddie Gecer och Christoffer Hammarlöf fortsätter han förklara att Asiatou säger att man inte ska lita på Nebil, att han är falsk och går bakom ryggen på deltagarna. Dessutom att han har en plan och en agenda bakom allt han gör.

– Jag bara "menar du allvar?" På riktigt, jag skulle sätta mitt liv på att det inte är så, berättar Rickard.

Sandra Öder i Farmen 2023
Sandra Öder. Foto: TV4 / C More.

Storbondevalet ska bli "jäkligt spännande"

Denna morgon mjölkar Sandra och Nebil korna och spekulerar i hur de nya deltagarna resonerar i sitt val. 

– Det ska bli jäkligt spännande. Jag tror att Artin gärna vill ha sitt ord men är väldigt konflikträdd. Det känns som att det kommer bli Asiatou i slutändan om inte Rickard eller Artin verkligen bara “nej men så tycker inte jag”, säger Sandra.

Hon menar att det känns som att Asiatou hade kunnat ändra helt på vem som blir vald. Den sista hon tror blir vald är däremot Christoffer, Sandra menar att det hade varit en stor skräll om han blir storbonde i dag.

– Jag hoppas självklart att få bli storbonde denna veckan, men det är tre personer jag inte känner så väl som ska välja det. Jag tror Christoffer är väldigt sugen på att bli storbonde och han försöker nog snöra in sig hos dem, så han kommer nog inte vara ett alternativ för dem, berättar Nebil.

Farmen 2023
Hela gänget på Farmen. Foto: TV4 / C More.

"De ska få oss att spela ut varandra"

Artin tror inte att Asiatou vill att någon av de "gamla" deltagarna ska bli storbonde denna veckan, därav deras olika synpunkter i valet. Hon har berättat för honom att de vill spela ut de nya deltagarna.

– Jag vet inte om hon hittar på eller inte, men jag har ju kommit hit med inställningen att alla är emot mig. Jag är inte rädd om folk skulle vara falska och så. Händer det konsekvenser är jag beredd på att ta emot dem, säger Artin. 

Asiatou förklarar att Sandra, Sebastian och Nebil spelar tillsammans och vill slå ut nykomlingarna. Hon har noterat hur de har dragit och slitit i alla tre nykomlingarna och att hon lätt ser när någon ljuger. 

– Jag märkte direkt när Sandra kom tillbaka med Hannan, att det viskas bakom ryggen så fort jag vänder den mot dem. Jag har hört de säga att de ska få oss att spela ut varandra, dagen efter jag kom hit hörde jag de prata om det, berättar Asiatou.

Nebil i Farmen 2023
Nebil Davidsson blir storbonde denna vecka. Foto: TV4 / C More.

Nebil flyttar in i storbondestugan

Eddie förklarar att han haft fel några gånger på farmens storbondeval, bland annat Viktor Bergströms storbondeskap, men i dag satsar han på att Nebil blir storbonde. 

– Vi har valt en person som har god djurkännedom, är väldigt empatisk och har högt tålamod för alla nya, och gamla och de som vill lära sig ska få chansen att lära sig. En riktig föräldragestalt. Och den personen är Nebil, avslöjar Artin. 

Nebil flyttar in i storbondestugan tillsammans med Eddie med motiveringen att “det är någon som varit med från början, och jag fick ju faktiskt chansen att följa med den personen in vecka ett när den personen var storbonde. Så jag ger tillbaka den tjänsten och bjuder med Eddie in i storbondestugan”.

– Det är mitt hus, jag känner mig trygg där, säger Eddie.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL