Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Beck

EXTRA: Då släpps de nya Beck-filmerna!

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 oktober 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 oktober 2020

Fyra nya Beck-filmer kommer till C More.

Det svenska folket kan inte få nog av Beck. Snart släpps Beck-filmerna 39-42 på C More.

Först ut är Beck – Undercover som släpps den 6 november. I denna film får tittarna lära känna en ny karaktär spelad av Martin Wallström (Mr. Robot, Snabba Cash, Johan Falk) som kommer röra om ordentligt i Beck-gruppen framöver. Den andra filmen, Beck – Utom rimligt tvivel har premiär den 4 december.

De kommande fyra filmerna (Beck 39-42) är en direkt fortsättning på där vi lämnade Martin Beck (Peter Haber) sist. Polisarbetet fortsätter som vanligt men under ny ledning av Alexandra ”Alex” Beijer (Jennie Silfverhjelm) som rekryterades till stationen efter att ha slutfört ett internationellt uppdrag i Mellanöstern. Martin har i sin tur tagit över efter Klas Fredén (Jonas Karlsson) som fått ett ännu tjusigare chefsuppdrag på NOA.

Bäckström

Beck-gruppens sammansättning är den samma: Oskar (Måns Nathanaelson), Jenny (Anna Asp), Ayda (Elmira Arikan) och Steinar (Kristofer Hivju). Morden som ska utredas blir allt grövre och utförs av alltmer avancerade gärningsmän från alla samhällsgrupper och Beck-gruppen står denna gång inför en ny rad riktigt svårlösta fall. Beck-gruppen lär också känna en ny karaktär, Josef (Martin Wallström), som verkar leva ett dubbelliv. Kan man verkligen lita på honom?

Beck – Undercover (Beck 39). Premiär på C More 6 november

Beck
Foto: Baldur Bragason/TV4.

En ung kille hittas mördad och Beck-gruppens arbete pekar i riktning mot ett knarknätverk. Klas Fredén har under lång tid haft nätverket under uppsikt, och han vill inte att hans utredning, som är inne i en kritisk fas, ska äventyras. Han låter dock Beck-gruppen, med Alex Beijer i spetsen, på nåder få arbeta parallellt med mordutredningen. Detta får Alex att hamna på ständig kollisionskurs med Fredén.

Konflikten gör att Martin Beck, numera chef, blir involverad i sin forna grupps arbete, något som livar upp honom. Steinar har det svårare, han slits mellan arbetet och längtan efter sina barn som efter separationen bor i Oslo. Oskar och Jenny försöker råda bot på Steinars ensamhet genom att få honom att prova Tinder.

Mer läsning:

Beck – Utom rimligt tvivel (Beck 40). Premiär på C More 4 december

Beck
Foto: Baldur Bragason/TV4.

Under ett ingripande görs ett makabert fynd i bakluckan på en bil och Beck-gruppen hamnar snabbt i skottlinjen för en tillsynes kallblodig mördare. Men saker är inte vad de verkar. Gruppen blir föremål för en påfrestande internutredning och Oskar hamnar i ett riktigt svårt dilemma.

Det blir Alex uppgift att lösa en både ovanligt och ofattbart grym mordgåta medan Beck-gruppen riskerar att falla samman inifrån. Martin Beck är tveksam till hennes sätt att hantera fallet, samtidigt som han själv tycks genomgå en personlighetsförändring. Pressen på Beck-gruppen blir hård, både internt och externt när media får nys om den misslyckade polisinsatsen och det sorgliga fyndet i bakluckan. Det här ska visa sig bli ett av gruppens mest emotionella fall.

Beck 41-42 har premiär på C More under våren 2021.

Beck
Foto:  Pär Bäckstrand/C More.

Beck-filmerna bygger på författarparet Maj Sjöwall och Per Wahlöös karaktär och deckarsvit om Martin Beck. Filmerna produceras av Tomas MichaelssonFilmlance, som är del av Banijay. Niva Westlin Dahl är exekutiv producent för projektet på C More och TV4. För regi står Pontus Klänge (Springfloden, Arne Dahl) och Lisa Ohlin (Wallander, Simon och ekarna). Johan Bogaeus, Veronica Zacco, Fredrik Agetoft och Stefan Thunberg har skrivit manus.

För fler nyheter ---> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL