Viktors och Eddies läggmatch i Farmen: "Om jag vinner kan jag inte styra"

Eddie Gecer lämnar Farmen 2023 – tårfyllda farvälet till Viktor Bergström

  • C More
Uppdaterad kl. 18:02 | Publicerad 26 februari 2023 kl. 08:02

“Första gången jag gråter så här inför en kompis”

Efter en tävling mot Artin Ghookassi står det klart att Eddie Gecer lämnar Farmen 2023. Det blev ett tårfyllt farväl till närmsta vännen Viktor Bergström. Här leder vi dig genom dagens händelserika avsnitt.

Eddie Gecer lämnar Farmen 2023 – tårfyllda farvälet till Viktor Bergström
Foto: TV4 / C More.

Dagens avsnitt av Farmen 2023 inleddes av Wincent som tillsammans med storbonde Tora Brandström gick igenom veckans uppdrag. Allt var godkänt utom Christoffer Hammarlöfs ulltofflor som Wincent tveksamt granskade. 

– Jag tyckte han mobbade mig lite faktiskt för jag har aldrig gjort sådana tofflor innan och jag har ändå kämpat på bra, säger Christoffer.

Wincent poängterade ut bristerna i gruppens projekt men sa sedan att godiset som gruppen fått i uppdrag att göra var så pass bra att det räddade upp för tofflorna som han inte tyckte var färdiga. Farmarna blev godkända och belönades med kräftskiva.

Christoffer Hammarlöf gråter i Farmen 2023
Christoffer Hammarlöf. Foto: TV4 / C More.

Emotionell brevläsning

Farmarna belönades även med brev hemifrån. Det blev en emotionell brevläsning och Christoffer uttryckte att breven har varit efterlängtade, men att de tar emot dem på både gott och ont då brev från nära och kära kan göra hela resan jobbigare.

Artin Ghookassi i Farmen 2023
Artin Ghookassi. Foto: TV4 / C More.

“Man vill inte slå ut någon man tycker om”

Programledare Anna Brolin tog med deltagarna till logen för andrakämpevalet där Eddie Gecer skulle utse sin motståndare. Eddie säger att det är en av killarna som uttryckt att han skulle kunna ställa upp som andrakämpe i en kunskapstävling. 

– Jag gillar hans ärlighet, det är en stor man, sa Eddie när han beskrev sin andrekämpe innan han avslöjade att valet föll på Artin Ghookassi

När Artin beskriver hur det känns att ha blivit vald av Eddie säger han att det känns som tortyr för att han inte vill slå ut någon som han tycker om.

Eddie Gecer lämnar Farmen 2023 – tårfyllda farvälet till Viktor Bergström
Foto: TV4 / C More.

Det blev ett tårfyllt avsked mellan Eddie Gecer och Viktor Bergström

Vid tinget ställdes Artin inför valet av teknik, styrka eller kunskap och uttryckte att han inte skulle välja sin favoritgren varpå Anna Brolin undrade varför. 

– Man kan kalla det för dum stolthet. Jag vill inte vinna på ett sånt sätt. Jag vill att det ska vara jämnt, svarade Artin. 

Artins val blev kunskap och han höll därmed sitt ord till Eddie. De fick göra upp i kunskapstävlingen “Hinken”. I början av kampen höll de jämn takt med varandra där båda kämpade med att bygga ihop sina hinkar. Sedan gick det fort när Artin lyckades få ihop sin hink och fyllde upp sitt glaskärl med vatten. Eddie, som inte lyckades bygga ihop sin hink, förlorade tvekampen och fick därmed lämna Farmen 2023.

– Jag har känt kompisar i trettio år, jag har inte gråtit såhär framför dem, berättade Eddie om att säga hejdå till sin nära vän. 

Han uttryckte att han inte trodde att det skulle bli såhär jobbigt det var men att han var glad och tacksam över att Viktor fortfarande är kvar i tävlingen.

Tack, Eddie Gecer, för din medverkan i “Farmen” 2023. Programmet ser du på TV4, TV4 Play och C More.

Mer läsning: 

Streamtopp

NÄSTA ARTIKEL