Då har Kapningen premiär – allt om uppföljaren till Sthlm Rekviem

Då har Kapningen premiär – allt om uppföljaren till Sthlm Rekviem

  • C More
Filmtopp
10 januari 2023 kl. 10:01

Snart återstår vi Fredrika Backman och Alex Recht

Efter "Sthlm Rekviem" kommer en ny serie med Liv Mjönes och Jonas Karlsson. Nu har vi fått veta när "Kapningen" har premiär på C More, TV4 och TV4 Play.

Kapningen är en fristående uppföljning på succéserien Sthlm Rekviem där tittarna återser karaktärerna Fredrika Bergman (Liv Mjönes) och Alex Recht (Jonas Karlsson) som flera år efter handlingen i Sthlm Rekviem nu återförenas på grund av en flygplanskapning där motivet är långt mer komplext och personligt än de kunnat föreställa sig.

– Det var jättekul att återse alla från Sthlm Rekviem men också att få skådespela med bland andra Ana Gil, David Fukamachi och såklart Gustaf Hammarsten. Karin Fahlén är en regissör som vill åt något annorlunda med egen estetik och bildspråk. Tittarna kan se fram emot en väldigt välgjord spännande serie med en ovanlig tvist, säger Liv Mjönes.

Då har Kapningen premiär – allt om uppföljaren till Sthlm Rekviem
Foto: C More.

Nya serien Kapningen är baserad på bokserien om Fredrika Bergman. Ett flygplan på väg från Stockholm till San Fransisco visar sig kapat när ett meddelande dyker upp i cockpit – planet kommer att sprängas om inte två krav uppfylls. De okända kaparna kräver att en professor från Libanon som sitter i häktet i Stockholm ska friges, samt att hemliga dokument rörande en operation omedelbart offentliggörs. Fredrika Bergman (Liv Mjönes), som arbetar på Justitiedepartementet, återförenas med den legendariske kommissarien Alex Recht (Jonas Karlsson) för att tillsammans med SÄPO-agenten Eden Lundell (Ana Gil de Melo Nascimento) lösa kapningen. Samtidigt som tiden rinner ifrån dem i jakten på kaparna uppdagas en historia och ett motiv långt mer komplext och personligt än de kunnat föreställa sig.

Då har Kapningen premiär – allt om uppföljaren till Sthlm Rekviem
Foto: C More.

I övriga roller ses bland andra Adam Lundgren, Tsahi HaleviGustaf HammarstenRita HjelmZardasht RadPeshang RadPeter Carlberg, Görel Crona, Klas WiljergårdStaffan Kihlbom ThorFilip BergDavid Fukamachi RegnforsHannes Fohlin och Lena Carlsson.

– Kapningen är en gastkramande dramathriller med oväntade vändningar och starka känslor. Serien lever upp till våra högt ställda förväntningar och i en tid med dramatiska spionavslöjanden och infekterad stormaktspolitik är temat både relevant och väldigt aktuellt. Regin är begåvad och formsäker. Skådespelarinsatserna är lysande. Hela teamet har gjort en fantastisk insats, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More samt exekutiv producent för Kapningen.

Då har Kapningen premiär – allt om uppföljaren till Sthlm Rekviem
Foto: C More.

Då har Kapningen premiär på C More

Tittarna behöver inte vänta länge på att få se den nya serien. Redan den 6 februari är det premiär för KapningenC More, och den 20 februari på TV4 och TV4 Play

Kapningen produceras av Kärnfilm i samarbete med Black Spark Film & TV, Nice Drama och Lunanime i Belgien. Producenter på Kärnfilm är Martina Stöhr och Petra Jönsson. Producenter på Lunanime är Jan De Clercq och Samuel Bruyneel. Exekutiv producent på C More & TV4 är Piodor Gustafsson. Huvudförfattare är Max Barron. Regissör för Kapningen är Karin Fahlén. Serien distribueras utanför Norden av Global Screen och Lumière i Benelux.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL