Artin Ghookassi i Farmen: "Klarade Vasaloppet med chipstuttar"

Artin Ghookassi i Farmen: "Klarade Vasaloppet med chipstuttar"

  • C More
Moa  Andersson
08 februari 2023 kl. 14:02

Artin ska åka till Torpet: "Jag är ett monster av vinnarskalle"

Det är återigen dags för en rafflande drabbning i dagens Torpkamp. Vi får se om storbonden håller sitt löfte till dem han lovat en plats i tävlingen eller inte...

I dag står torpkamp på schemat i Farmen 2023. Storbonde Nebil Davidsson ska bevisa om han behållit sitt löfte att ge en plats i torpkampen till de nya deltagarna som valde honom till storbonde, eller inte.

– Jag vill komma till torpet eftersom jag inte är lika kunnig som de andra om gårdar. Jag känner att jag kommer behöva amuletter för att klara mig längre fram på farmen, säger Asiatou.

Asiatou hoppas att hon och Hannan får åka till Torpet eftersom hon börjar störa sig på Artin och känner att hon vill ha en paus från honom.

Artin Ghookassi i Farmen 2023
Artin Ghookassi. Foto: TV4 / C More.

"Jag är ett monster av vinnarskalle"

Artin Ghookassi vill åka till Torpet eftersom han denna veckan tror att det kommer vara slakt på schemat på Farmen

– Jag har sett slakt och sådant och det ryktas mycket om att det kommer vara slakt denna veckan eller nästa vecka. Jag känner inte att jag behöver se sådant igen, jag förstår dock att andra vill se det som inte upplevt det, säger Artin.

Han förklarar vidare att han är ett monster av en vinnarskalle. Om man kollar på hans tidigare meriter är han inte direkt är en hälsomänniska eller dylikt, men när han vill utmana sig själv så gör han definitivt det. Han har exempelvis utfört svenska klassiker, fastän han spenderar den största delen av sig tid att "käka chips".

– Jag har aldrig åkt skidor, men jag klarade Vasaloppet. Jag har inget cykelintesse, men jag klarade Vättern-rundan. Jag springer knappt, men jag klarar Liningöloppet. Dessutom sprang jag senare Lidingö Ultra Maraton och det är 5 mil. Det här är inte en löparkropp, men jag kan springa Stockholm Maraton med den. Jag har chipstuttar, men det är en maratonkropp, inte för att kroppen är det, utan för min skalle vill det, understryker Artin.

Torpkampen Hammaren i Farmen 2023
Torpkampen "Hammaren". Foto: TV4 / C More.

Dagens Torpkamp är "Hammaren"

Storbonde Nebil Davidsson håller sitt löfte om att Artin Ghookassi, Asiatou Touray och Hannan El-Abtah ska få kämpa i om en plats på Torpet.

Dagens torpkamp är Hammaren som går ut på att lyckas bli den som slår ner en spik först. Kämparna ska på storbondes signal börja hamra ner spiken i turordning. Var och en får slå ett slag innan hammaren skickas vidare till nästa kämpe.

Den kämpe som får ner spiken så pass djupt att en rak träbit går och dra över ytan utan att den fastnar får åka till Torpet. De två andra får kämpa ännu en gång enligt samma princip. Den som inte lyckas få ner spiken, varken runda ett eller två, förlorar och får återvända till Farmen.

Asiatou, Artin och Hannan i Farmen 2023
Artin, Asiatou och Hannan i torpkamp. Foto: TV4 / C More.

Artin och Asiatou får åka till Torpet

Torpkampen avslutas med att Artin vinner den första platsen till Torpet och Asiatou kniper den andra.

– Det känns superbra, säger Asiatou. 

Jan-Christer “JC” Nilsson återvänder tillsammans med Viktor Bergström till Farmen. Programmet kan du se på TV4, TV4 Play och C More.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL