Cyndi Lauper i ny dokumentärfilm!

Cyndi Lauper i ny dokumentärfilm

29 maj 2022 kl. 08:05

Filmen kommer att utforska Laupers 30-åriga karriär

I en kommande dokumentärfilm får vi se Lauper berättar om sitt liv som artist och hur hon fick kämpa sig fram inom musikindustrin.

En dokumentärfilm om Cyndiy Lauper är nu i produktion hos Sony Music Entertainment med titeln Let The Canary Sing.  SME kommer att finansiera filmen och produceras av Fine Point Films. Tom Mackey som är chef för Sonys premium innehåll säger att det är ett privilegium att få jobba med Cyndi Lauper och att få producera en dokumentärfilm, som både matchar hennes ikoniska påverkan inom både musik- och samhället i stort.

Filmen regisseras av prisbelönta dokumentärfilmaren Alison Ellwood, som tidigare gjort den tvåfaldigt Emmynominerade dokumentären Laurel Canyon (2020) och The Go-Go’s (2020), som vann titeln Best Music Film på Choice Awards.

Alison Ellwoods kommentar om Lauper:

– Som många andra antog jag att hon var ännu en ung stjärna som fick uppleva sin otrolig framgång tack vare MTV. Hennes musikvideos var vilda och färgrika, hennes sång som Girls Just Want to Have Fun var smittsam. Men det visade sig att hennes berättelse innehåller komplikationer, hårt arbete och envis beslutsamhet. Cyndi ville inte bara att folk skulle lyssna på hennes röst utan också vara en röst som får komma till tals.

Dokumentären ska visa upp Laupers historia, inte bara som sångare och låtskrivare utan också som skådespelare, aktivist och kompositör. Vi får följa hennes väg från arbetarklassen till hennes genombrott på 80-talet.

Se även:

NÄSTA ARTIKEL