Christopher Nolan ville inte göra The Dark Knight – blev kallad för fegis

Christopher Nolan ville inte göra The Dark Knight – blev kallad för fegis

Olivia Samuelsson
09 april 2024 kl. 11:04

Christopher Nolan var rädd att bli en "superhjältefilmregissör"

Filmregissören Christopher Nolan ville till en början inte regissera filmen "The Dark Knight" av rädsla för att bli placerad i ett fack som en regissör som bara gör superhjältefilmer.

I en intervju med podcasten Armchair Expert with Dax Shepard berättar manusförfattaren Jonathan Nolan att han var tvungen att övertyga sin bror Christopher Nolan att regissera The Dark Knight (2008).

Filmregissören hade precis följt upp Batman Begins (2005) med The Prestige (2006) och var rädd att han skulle bli placerad i ett fack om han återvände till att göra ytterligare en superhjältefilm. Jonathan Nolan berättar att hans bror var väldigt stolt över sitt jobb med Batman Begins, men att han fortfarande var tveksam till att fortsätta på det spåret. 

– Han ville inte bli känd som en regissör för superhjältefilmer, säger Jonathan Nolan. 

Christopher Nolan ville inte göra The Dark Knight – blev kallad för fegis
Foto: Warner Bros.

Christopher Nolan blev övertygad av Jonathan Nolan

Manusförfattaren berättar vidare att han verkligen var tvungen att övertyga sin bror om att filmen skulle bli riktigt bra och att det var något som de måste göra. 

– Jag satt tillsammans med Charles Roven (producent) och Chris och sa: kom igen, var inte en fegis. Nu gör vi det här! säger Jonathan Nolan. 

Till slut lyssnade Christopher Nolan på sin bror och gick med på att regissera filmen. Bröderna skrev dessutom manuset tillsammans och några år senare jobbade de med varandra igen för att göra The Dark Knight Rises (2012), den tredje filmen i Batman-triologin.

Trots sina superhjältefilmer har Christopher Nolan undvikit att bli placerad i ett fack och är i dag känd för sina många storfilmer. 

Filmtopp håller dig uppdaterad med senaste nytt

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL