6 saker du kanske inte visste om Batman – rolig fakta!

Christian Bale säger ja till ny Batmanfilm på ett villkor

Filmtopp
29 oktober 2022 kl. 20:10

Kan tänka sig återvända som den svartklädde hjälten

Med "The Dark Knight"-trilogin höjdes ribban för en hel genre. Nu säger Christian Bale att han kan tänka sig spela Batman igen – men på ett villkor.

Mellan 2005 och 2012 släpptes tre stycken Batmanfilmer som inte bara överglänste alla de som kommit tidigare – utan också förändrade hela superhjältegenren för alltid. Regisserade av Christopher Nolan och med en lysande Christian Bale som "Läderlappen" fick vi se Gotham i ett helt nytt ljus (läs mörker).

The Dark Knight
Christian Bale som Batman i "The Dark Knight". Foto: Warner Bros.

Batman – En av världens bästa filmer

Den mest älskade installationen i trilogin, The Dark Knight, är i skrivande stund på plats tre på IMDb:s lista över de 250 högst rankade filmerna genom tiderna. Med 9,0 av 10 i betyg av 2,6 miljoner användare överglänses den endast av Nyckeln till frihet (1994) och Gudfadern (1972). Filmen lyckades också att vinna Oscarn för bästa manliga biroll, som delades ut postumt till Heath Ledger för hans oförglömliga insats som Batmans anarkistiska nemesis Jokern.

Den avslutande delen var kanske något av en besvikelse i jämförelse, med en något rörig plot som fick skrivas om efter Ledgers bortgång. Men att fansen skulle vilja se en fjärde Batmanfilm med Christian Bale som Bruce Wayne och Christopher Nolan i registolen råder det inga som helst tvivel om.

The Dark Knight – kan bli den andra av fyra Batmanfilmer.
Batman (Christian Bale) "förhör" Jokern (Heath Ledger). Foto: Warner Bros.

Christian Bale är öppen för "Batman 4"

I en intervju med Screen Rant – lagom till tioårsjubileet för The Dark Knight Rises och skådespelarens farväl till sin fladdermusbesatta karaktär – säger Christian Bale att fansens dröm kan gå i uppfyllelse. Men han har ett strikt villkor, som han inte tänker tumma på.

– Jag gjorde en pakt med Chris Nolan. Vi sa, 'Låt oss göra tre filmer, om vi är lyckliga nog att få göra det. Och sedan är vi färdiga. Låt oss inte dra ut på det för länge.'

Christian Bale fortsätter:

– Som jag ser det skulle det vara om Chris Nolan någon gång säger till sig själv, 'Vet du vad, jag har en annan historia att berätta.' Och om han önskade att berätta den historien med mig, skulle jag göra det.

Intressant nog menar Oscarsvinnaren att en fjärde film aldrig har varit på tal, trots trilogins oerhörda ekonomiska och kritikermässiga framgångar:

– Ingen har aldrig nämnt det till mig. Ingen har tagit upp det. Ibland säger folk till mig att, 'Åh, jag hörde att du blev kontaktad och fick det här erbjudandet'. Och jag säger alltid, 'Det där är nyheter för mig. Ingen har någonsin sagt det.'

Love and Thunder
Christian Bale som Gorr i "Thor: Love and Thunder". Foto: Disney.

Aktuell sin första superhjälte film på tio år

Nu går det att streama Thor: Love & Thunder på Disney+, som är Christian Bales första superhjältefilm sedan Batman-trilogin avslutades 2012. Den här gången har han alltså lämnat DC för att gå in i MCU-världen, något han inte själv visste om.

– Jag förstod det inte alls. Jag läste att folk bara, 'Åh, se på detta! Han har fått med i MCU', och jag bara, 'Jag har gjort vad? Jag har inte gått med i nått, tack så mycket'. Jag bara, 'MCU?', jag var tvungen att fråga om vad det var för något, sade Christian Bale till Total Film.

Nu håller vi alla tummarna för att Christopher Nolan bestämmer sig för att göra en ny Batmanfilm så att Christian Bale kan återvända i rollen.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL