Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Heath Ledger planerade att återvända som Jokern

Heath Ledger planerade att återvända som Jokern

Filip Kruse | Nyhet
06 februari 2018
Filip Kruse | Nyhet
06 februari 2018
Heath Ledger som Jokern i Christopher Nolans "The Dark Knight"
Foto: Warner Bros. Pictures

Ryktena efter Heath Ledgers plötsliga bortgång 2008 var många. Var det en olycka eller inte? Var det rollen som Jokern i Christopher NolanThe Dark Knight som fick honom att bli galen och därför ta livet av sig? Skådespelarkollegan Christian Bale (som spelade Batman) hade kanske det klokaste svaret på de teorierna: "I think people who say that should just shut up."

Vad som inte är en gåta är hur bra Ledger var i rollen som Jokern. Han har sedan filmen släpptes blivit ofantligt hyllad för sin insats, och vann en Oscar postumt för Bästa manliga biroll. I en intervju som gjordes med Ledgers syster Kate i australiensiska News för över ett år sedan – som först nu uppmärksammats i medier – avslöjar hon att han planerade att reprisera rollen i The Dark Knight Rises.

Kate Ledger säger så här:

"He was so proud of what he had done in Batman. And I know he had plans for another Batman. He loved working with Chris Nolan and Christian Bale and Gary Oldman. He just had the best time ever doing that film."

Det är känt sedan innan att Nolans skrivpartner David S. Goyer hade gjort en outline för den tredje Batman-filmen, där Jokern fanns med. Intervjun med Kate Ledger talar för att om Heath Ledger hade varit vid liv, hade han spelat den nu ikoniska skurken i The Dark Knight Rises. Istället fick vi se Tom Hardy briljera som Bane och av respekt för Ledger och hans familj nämndes inte Jokern överhuvudtaget.

NÄSTA ARTIKEL