Cecilia Frode bekräftar - Mäklarna säsong 4 färdiginspelad

Cecilia Frode bekräftar - Mäklarna säsong 4 färdiginspelad

Eric Diedrichs
22 oktober 2023 kl. 14:10

Vet inte vad som har hänt med avsnitten

Cecilia Frode är bioaktuell med "Tillsammans 99". När Filmtopps Eric Diedrichs intervjuar henne om den nya Lukas Moodysson-filmen, hinns det även med en avstickare till den klassiska TV-serien "Mäklarna".

På landets biografer visas nu Tillsammans 99, som är Lukas Moodyssons kritikerhyllade uppföljare till klassikern Tillsammans från 2000. Även hos Filmtopp fick filmen ett gott om än något reserverat mottagande. I filmen syns stora delar av Sveriges skådespelarelit och bland dem finner vi Cecilia Frode, som repriserar rollen som Signe.

När Filmtopps intervjuade Cecilia inför biopremiären berättade hon vad Tillsammans – alltså den äldre filmen – faktiskt betytt för henne genom åren:

– Jag hade filmat en del innan, men var i början av min karriär. Det var en stor milstolpe på det viset, Lukas var ju så stor då. Han hade ju slagit igenom med sina diktsamlingar och jag var väldigt fascinerad av honom. Jag var nog mer tagen av dikterna än Fucking Åmål, även om jag naturligtvis också tycker att den är bra. Det var väldigt häftigt att få filma med honom. I och med att det var i början av min karriär så var det väldigt betydelsefullt att hamna i goda händer med någon som också var sin egen idé trogen och inte bara gjorde film på “rätt sätt”.

MER LÄSNING: Så mycket betydde Tillsammans för filmens stjärnor

Mäklarna
Cecilia Frode och Kjell Bergqvist i "Mäklarna". Foto: discovery+

Bekräftar att Mäklarna säsong 4 är färdiginspelad

När Filmtopp intervjuade Kjell Bergqvist redan i mars förra året avslöjade den Guldbaggebelönade skådespelaren att Mäklarna säsong 4 redan är färdiginspelad, men att han inte visste vad som hade hänt med den. Eftersom det ännu inte har sänts några ytterligare avsnitt, frågade Filmtopp Cecilia Frode – som spelar Vilma i Mäklarna – om hon kunde bekräfta Bergqvists uppgifter.

–  Det är otroligt roligt att du frågar. Det stämmer att vi spelade in tolv avsnitt och att bara sex stycken har sänts, säger Cecilia Frode till Filmtopp.

Vad hände med resterande avsnitt?

– Vi vet inte vad som har hänt med dem. Det verkar vara så rörigt med streamingkanalerna nu. Det är ju någonting med att de har sålts och bytt ägare och sådär. Jag vet inte om de väntar på ett bättre tillfälle [med att släppa säsongen], till efter att den här stormen har lagt sig. För det var ju ganska dålig distribution på det. Det var väldigt roliga säsonger som vi spelade in där 2020, så det vore synd att missa.

Filmtopp har sökt discovery+ för en kommentar.

NÄSTA ARTIKEL