Razzie Awards 2022 – Alla nomineringar

Bruce Willis Razzie-pris dras tillbaka

Filmtopp
31 mars 2022 kl. 20:03

"Vi medger att det inte är lämpligt"

Dagen efter att Bruce Willis familj meddelade filmvärlden om att skådespelaren går i pension på grund av en ovanlig sjukdom, går Razzie Awards ut med att de tar tillbaka priset de nyligen tilldelat honom.

Tidigare i vår ställde Filmtopps redaktör Axel Diedrichs sig frågan om 67-årige Bruce Willis har haft tidernas sämsta filmår. Detta på grund av att Razzie Awards, där juryn delar ut priser för årets sämsta prestationer, tilldelade honom så många nomineringar att han till och med fick sin egen kategori på galan. Mycket riktigt vann han också en Razzie för sin insats i Science Fiction-rullen Cosmic Sin. Men efter stjärnans dystra besked om väljer akademin nu att dra tillbaka Razzie-statyetten de gav Willis, rapporterar filmtidningen IndieWire.

I går kom nyheten om att Bruce Willis lägger ner karriären. Skälet är att han sliter med afasi, en sjukdom som påverkar ens kognitiva förmåga, framför allt språkmässigt. Med en filmvärld i chocktillstånd, väljer Razzie Awards akademi att kalla tillbaka priset de gav honom, med följande motivering: 

– Om någons medicinska tillstånd är en faktor i deras beslutsfattande och/eller deras prestation, medger vi att det inte är lämpligt att ge personen en Razzie.

Willis vann en Razzie år 1992 som kvarstår. Det var för sämsta manus för filmen Höken är lös, ett pris han delade med tre medförfattare.

Bruce Willis blev under sin karriär erkänd som en av de största actionskådisarna, och gjorde även en hel del hyllade dramafilmer. Han belönades även med två Emmystatyetter. 

Mer läsning: 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL