Bruce Willis stänger debatten: "Die Hard är ingen julfilm"

Bruce Willis fru om hans sjukdom: ”Långt ifrån sanningen”

Uppdaterad 21 mars 2024 kl. 14:03 | Publicerad 04 mars 2024 kl. 15:03

Emma Heming Willis talar ut om missvisande rykten

Efter Bruce Willis demensdiagnos har hans Emma Heming Willis fått nog av missvisande rubriker som beskriver hennes makes sjukdom som världens undergång. Nyligen publicerade hon därför en känslofylld video där hon pratar om ämnet.

Bruce Willis familj gick ut med att han fått en demensdiagnos i februari 2023, vilket var anledningen till att han året innan lämnade Hollywood och sin skådespelarkarriär. Hans fru, Emma Heming Willis, publicerade nyligen en video där hon pratar om hur upprörd medias skildring av hennes mans diagnos har gjort henne.

I en rubrik skrevs det att Bruce Willis "inte har någon glädje kvar", vilket gjorde att hon bestämde sig för att tala ut i en video på sin Instagram

– Jag blev clickbaitad. Jag scrollade och såg en rubrik som hade med min egen familj att göra. Rubriken sa i princip att det inte finns någon glädje kvar i min man längre – och det kan jag säga är långt ifrån sanningen, säger hon i videon. 

Bruce Willis fru om makens sjukdom: "Sluta skrämma folk"
Skärmdump från Instagram @emmahemingwillis.

Emma Heming Willis om Bruce Willis sjukdom: "Sluta skrämma folk"

I kommentarerna på sitt inlägg möttes hon av massor av kärlek från sina fans, där många uttryckte medhåll för det hon sa i videon. Emma Heming Willis menar att media borde "sluta skrämma folk" med aggressiva rubriker om neurokognitiva sjukdomar, eftersom det skrämmer upp folk i onödan.

Trots all sorg och smärta som diagnosen medfört finns det fortfarande kärlek och glädje kvar, beskriver hon. Hon uppmuntrar också alla som skriver artiklar på ämnet att tänka på hur berättelsen ramas in och att ta kontakt med kunniga personer istället för att clickbaita.

Främst är Bruce Willis känd för sina roller i bl.a. den fartfyllda actionfilmen "Die Hard" (1988) och kultklassikern "Pulp Fiction" (1994)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL