Bruce Willis i Pulp Fiction. Foto: Miramax Films.

Bruce Willis sjuk i demens: "lättade över att ha en diagnos"

Filmtopp
17 februari 2023 kl. 07:02

Skådespelarens familj går ut med besked

Bruce Willis familj bekräftar att stjärnan drabbats av demens. "Samtidigt som det är smärtsamt, är vi lättade över att äntligen ha en diagnos", säger de i ett uttalande.

Förra våren slogs världen av nyheten om att den 67-årige filmstjärnan Bruce Willis drabbats av afasi, en sjukdom som försämrar ens kognitiva förmågor. Nu står det även klart att han drabbats av demens. 

Bruce Willis sjuk i demens: "lättade över att ha en diagnos"
Bruce Willis i "Live Free or Die Hard". Foto: 20th Century Fox.

I samband med att världen först fick veta Bruce Willis bekymrande hälsostatus gick hans familj ut med att han slutar som skådespelare. När de nu, drygt ett år senare, ger oss nästa uppdatering om skådespelaren ser prognosen än värre ut för honom: 

– Sedan vi meddelade Bruces diagnos av afasi våren 2022 har hans tillstånd försämrats och vi har nu en mer specifik diagnos: frontotemporal demens (känt som FTD). Tyvärr är utmaningar med kommunikation bara ett av symptomen som Bruce står inför på grund av sjukdomen. Även om det är smärtsamt är det en lättnad att äntligen ha en tydlig diagnos, säger Bruce Willis familj i ett uttalande.

Frontotemporal demens, som ofta diagnostiseras i yngre åldrar än andra former av demens, kan kännetecknas av personlighetsförändringar, svårigheter med tal och motoriska störningar. 

På instagram postar Bruce Willis och Demi Moores dotter Rumer Willis ett meddelande om hennes far. Hela familjens meddelande om Bruce finns att läsa här

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL