Brendan Fraser spelar skurk i Batgirl

Brendan Fraser om sin Golden Globe-nominering: "Vill inte ha den"

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 08:02 | Publicerad 08 februari 2023 kl. 06:02

The Whale-stjärnan går hårt ut mot galan

Trots sin nominering dök inte Brendan Fraser upp på årets Golden Globe-gala. I en intervju med Howard Stern berättar han varför. "Jag vill inte ha den", säger han bland annat.

Skådespelaren Brendan Fraser är i ropet med sin hyllade comeback-film The Whale för vilken han nominerats till både en Golden Globe och en Oscar. Vad gäller den förstnämnda nomineringen hade Fraser lika gärna kunnat vara utan den, avslöjar han.

Den 10 januari hölls Golden Globe-galan 2023 där de bästa inom film och TV skulle prisas. Priset för Bästa manliga huvudroll i en dramafilm gick då till Austin Butler för rollen som Elvis Presley i biografin Elvis. Bland de nominerade fanns Brendan Fraser för rollen som en kraftigt överviktig eremit i Darren Aronofskys nya film The Whale

Brendan Fraser om sin Golden Globe-nominering: "Vill inte ha den"
Brendan Fraser i sin hyllade roll som Charlie i "The Whale". Foto: A24.

Brendan Fraser om att nomineras till en Golden Globe: "Vill inte ha den"

När Fraser gästade The Howard Sten Show under tisdagen berättade han att nomineringen inte betyder någonting för honom och att han inte vill ha den. Hans ställning grundar sig i  historien mellan honom och tidigare chefen över journalistorganisationen The Hollywood Foreign Press Association, Philip Berk, som han menar antastade honom 2003. Vidare ställer Fraser sig i ledet med de som varit kritiska mot organisation som håller i galan, och deras bristande representation av mångfald. 

– Jag fann mig själv undrandes över om det här är en cynisk nominering. Jag kunde inte riktigt avgöra det på grund av min historia med dem och att jag fortfarande inte har sett resultaten från deras reform. Vi alla väntar fortfarande på att få se dem, om jag ska vara ärlig.

– Vinsten skulle inte betyda någonting för mig. Jag vill inte ha den.

Vidare spekulerar Fraser i att de nominerade honom för deras egen vinning:

– De behövde mig, jag behöver inte dem. För det skulle inte betyda någonting för mig [att vinna].

Även om Fraser inte vill vinna en Golden Globe, skulle han säkerligen ta emot en Oscarsstatyett. Den 12 mars äger galan rum. Då står det mellan honom, Austin Butler (Elvis), Colin Farrell (The Banshees of Inisherin, Paul Mescal (Aftersun) och Bill Nighy (Living). 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL