Brendan Fraser spelar skurk i Batgirl

The Whales Brendan Fraser om sexuella övergreppet: "Mådde illa"

Filmtopp
07 september 2022 kl. 11:09

Stjärnan om varför han drog sig undan

I en intervju berättar Brendan Fraser, nu aktuell med The Whale, om det sexuella övergreppet som fick honom att vilja dra sig undan från rampljuset.

Med filmer som Djungel George, Mumien-serien och Crash hade den folkkäre skådespelaren vunnit över en stark fanbase. Därefter började publiken se honom i allt färre stora filmer. Spekulationerna om vad som hände med Fraser var många. Det pratades om drogproblem och sjukdomar, men så var icke fallet. Fraser har i takt med att han jobbat sig tillbaka till den stora scenen öppnat upp sig om vad som låg bakom hans "försvinnande". Det rör sig om en incident med en äldre man.

The Whales Brendan Fraser om sexuella övergreppet: "Mådde illa"

The Whales Brendan Fraser om sexuella övergreppet: "Mådde illa"
Brendan Fraser i "The Whale". Foto: A24.

I en intervju med tidningen GQ berättar Brendan Fraser om det sexuella övergreppet som fick om honom att vilja fly undan ett liv i rampljuset. Det var när han träffade Philip Berk, den tidigare VD:n över journalistorganisationen Hollywood Foreign Press Association, 2008 som Fraser påstår att följande inträffade:

–  Hans vänstra hand sträckte sig runt och tog tag i min skinka, och ett av hans fingrar rörde mig mitt i rumpan. Han började sen röra runt med det. 

Fraser berättar om hur ögonblicket skakade om honom: 

– Jag mådde illa och kände mig som ett litet barn. Det kändes som att jag hade en boll i halsen. Jag trodde att jag skulle börja gråta.

Berk, i dag 89 år gammal, har senare kommenterat Frasers påståenden och hävdat att han nöp honom i skinkan, men att skådespelaren fått det att framstå som mycket värre än det var. 

Fraser har sedan han klev fram fått stöd av allmänheten och av de som varit med om liknande upplevelser, däribland Brooklyn Nine-Nine-stjärnan Terry Crews

Nu tillbaka i rampljuset

De senaste åren har Brendan Fraser tagit sig an allt flera roller och rört sig närmare rampljuset. Just nu är han en av de hetaste skådespelarna i världen med sin nya film The Whale som nyligen möttes av en sex minuter lång stående ovation på Venedig Film Festival.

Filmen, som är skriven och regisserad av Darren Aronofsky, handlar om en kraftigt överviktig man som försöker komma över sorgen över hans bortgångne partner och återförenas med sin dotter. Fraser har hyllats unisont för sin prestation och anses vara en av favoriterna att vinna priset för Bästa manliga huvudroll på Oscarsgalan 2023. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL