Brendan Fraser dog nästan under inspelningen av Mumien

Brendan Fraser dog nästan under inspelningen av Mumien

11 mars 2023 kl. 21:03

"Jag stod på mina tår med repet runt min hals"

Brendan Fraser berättar i "The Kelly Clarkson Show" om en scen i "Mumien" (1999) där han nästan dog. Stuntkoordinatorn välkomnade Fraser till klubben då samma sak hände med Mel Gibson i "Braveheart" (1995).

Brendan Fraser nära döden under inspelningen av Mumien
 Brendan Fraser. Foto: Universal Studios.

Brendan Fraser dog nästan under inspelningen av Mumien

Oscarsnominerade Brendan Fraser besökte nyligen The Kelly Clarkson Show. I talkshowen berättade han om en scen ur filmen Mumien (1999), där hans karaktär Richard O'Connell ska bli hängd. I scenen hängs han under en längre stund och regissören Stephen Sommers frågade om Fraser kunde "sälja" att bli kvävd lite bättre då han stod på sina tår för att inte kvävas helt. Fraser tog tre djupa andetag och höll sedan andan för att få ansiktet att bli lila för att kunna göra scenen så trovärdig som möjligt.

– Jag stod på mina tår med repet runt min hals och hade ingenstans att ta vägen än ner på marken, säger Fraser i The Kelly Clarkson Show.

Brendan Fraiser i filmen Mumien från 1999
Brendan Fraser. Foto: Universal Studios.

Ville bara åka hem

Han berättar även att han vaknade upp på marken med armbågen vid örat, grus och sand i munnen och att hela studion var tyst. Stuntkoordinatorn väckte Fraser och sa att samma sak hände med Mel Gibson i filmen Braveheart (1995), där Gibson nästan blev kvävd till döds under inspelningen av en scen. Fraser berättar också att hans första reaktionen till stuntkoordinatorns ord var tack och "jag vill hem".

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL