“Bonde söker fru“ breddar sig – söker nu efter fiskare på Västkusten

“Bonde söker fru“ breddar sig – söker nu efter fiskare på Västkusten

Axel Diedrichs
06 december 2023 kl. 08:12
ANNONS
ANNONS

"Den blå näringen också är en form av lantbruk"

Castingteamet på TV4:s älskade dejtingprogram "Bonde söker fru" berättar att man inför kommande säsong tar emot en ny yrkesgrupp: fiskare.

Lokaltidningen Bohuslänningen har pratat med Paula Jensen från castingteamet på Bonde söker fru. Hon berättar att produktionen nu vill ta andra sorters bönder för att få till en ny mix i programmet. Inför den säsong som ska spelas in i sommar planerar man att hitta en fiskare, eller någon som jobbar med ostron eller alger. Motiveringen är att även den blå näringen är ett form av lantbruk.

“Bonde söker fru“ breddar sig – söker nu efter fiskare på Västkusten
Programledare Linda Lindorff. Foto: TV4.

"Nu går vi ett steg längre"

Det här vore långt ifrån första gången som TV4 tar in en ny typ av bonde. Under tidigare säsonger har man bland annat haft med älgbönder och renbönder. Inför den pågående säsongen har man tagit med sig en strutsbonde i Michael Klingstedt

Paula Jensen säger till Bohuslänningen att man alltid vill ha en god mix av bönder, men att man nu vill ta in någon som jobbar vid havet är ett större kliv: 

– Nu går vi ett steg längre, säger hon. 

En annan ändring som nyligen skett är att sidoprogrammet Bonde söker fru – Kärlek åt alla läggs ned av TV4 som en del av kanalens sparpaket, som har stoppat en rad olika TV-program.

Du följer "Bonde söker fru" på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL