Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Björnstad säsong 2 – Detta vet vi

Björnstad säsong 2 – Detta vet vi

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 oktober 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 oktober 2020

HBO har ännu inte gett besked kring framtiden.

Den Peter Grönlund-regisserade dramaserien "Björnstad" som bygger på Fredrik Backmans bok finns nu att se på HBO Nordic. Kommer vi att få se en andra säsong? Detta vet vi.

Ulf Stenberg och Aliette Opheim i "Björnstad". Foto: HBO Nordic.
Ulf Stenberg och Aliette Opheim i "Björnstad". Foto: HBO Nordic.

"Björnstad" hade premiär på HBO Nordic i oktober och redan nu håller tittare tummarna för en fortsättning. Även om HBO ännu inte gått ut med ett besked kring dess framtid, så räknar Filmtopp kallt med att vi får se mer av serien. Nedan följer varför.

Den första anledningen att tro på att vi får se Björnstad säsong 2 är att det finns mer underlag att berätta utifrån. Fredrik Backman har hittills skrivit två böcker, där uppföljaren Vi mot er släpptes 2017. I tillägg är en tredje bok på väg för att fullborda trilogin. Manusförfattarna har med det sagt mycket att sätta tänderna i om produktionen får grönt ljus att fortsätta.

Vad mer som talar för att serien förnyas med en andra säsong är hyllningarna som haglat över den. Majoriteten av den svenska kritikerkåren har gett Björnstad 4 av 5 i betyg, däribland Filmtopps recensent Sebastian Ahokas som menar att den lever upp till förväntningarna och lite till. I skrivande stund har den också 8.0/10 i användarbetyg på IMDb. Det är bara att konstatera att allting Peter Grönlund rör vid blir till guld. 

Det är känt att serieproduktioner generellt sätt arbetar efter en tresäsongsplan och med tre böcker att adaptera talar desto mer för att så är fallet gällande Björnstad

MER LÄSNING:

Bästa serierna på HBO 2020

Senaste nytt på HBO Nordic

Vad skulle kunna stoppa Björnstad säsong 2?

Det mesta talar för att vi får se mer av serien, och det enda vi kan se som skulle kunna hindra produktionen är de oroliga tider vi. Streamingtjänsternas krav på att göra intäkter är i den rådande situationen hårdare än någonsin. Netflix stänger produktioner till höger och vänster, senast det storsatsande rymddramat Away med Hilary Swank. Lever Björnstads tittarsiffror upp till förväntningarna? Det återstår att se – men det allmänna intresset verkar onekligen stort.

När kan vi förvänta oss att se Björnstad säsong 2?

Pandemin är en käpp i hjulet för många produktioner, även om flera svenska kunnat fortsätta som planerat. Hur som helst är det ingen som vet hur läget kommer att se ut i världen när det kan tänkas vara dags att spela in en eventuell uppföljare. Förhoppningsvis kan inspelningen av den andra säsongen dra igång i början på 2021 och ha premiär samma höst.

Filmtopp uppdaterar dig så fort vi vet mer. 

För fler nyheter --> Scrolla vidare! 

NÄSTA ARTIKEL